Nomenclàtor

Maragall portarà al ple canviar el nom de la plaça Tetuan pel de Muriel Casals

La proposta, que és una petició d’un grup de veïns de l’Eixample, es debatrà divendres vinent

Maragall portarà al ple canviar el nom de la plaça Tetuan pel de Muriel Casals

ACN vídeo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha reclamat dedicar un espai públic «de gran rellevància» a Muriel Casals i ha anunciat que portarà al ple municipal una iniciativa per rebatejar la plaça Tetuan amb el nom de l’exdiputada i expresidenta d’Òmnium.

El candidat republicà ha fet l’anunci justament el dia que es compleixen set anys de la mort de Casals, acompanyat de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. «Es tracta d’una gran iniciativa per feminitzar el nomenclàtor amb el nom d’una dona extraordinària que va treballar incansablement pel país», ha aplaudit qui va compartir amb ella el lideratge civil de l’inici del procés des de l’Assemblea.

Notícies relacionades

La proposta, que és una petició d’un grup de veïns de l’Eixample, es traslladarà al ple de divendres vinent. «Recollirem aquesta iniciativa i la posarem en mans de l’ajuntament per poder prendre la decisió com més aviat millor. És molt adequat prendre-la en aquests moments de plena onada repressiva», ha confirmat Maragall, que ha recordat els casos dels també republicans Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga acusats per l’organització de l’1-O.

No serà la primera proposta que els republicans porten a l’Ajuntament de Barcelona per a honorar la memòria de Casals. El 2017, el consistori li va atorgar la medalla d’or a títol pòstum a proposta d’Esquerra.