Eleccions municipals del 28-M

Maragall assegura que Trias «ve a salvar Convergència, no a representar Barcelona»

«El meu únic propòsit és guanyar amb una majoria suficient per formar un govern de veritat, no un repartiment de poders», assenyala

Maragall assegura que Trias «ve a salvar Convergència, no a representar Barcelona»

ERC

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona i president del grup municipal,Ernest Maragall, ha assegurat que el candidat de Junts, Xavier Trias, «ve a salvar Convergència, no a representar Barcelona».

En una entrevista al diari ‘El País’, preguntat per si abandonarà la política si no guanya, Maragall ha respost que li costa «entendre l’actitud de qui diu que condicionen tot a guanyar», i que ell sap que pot guanyar.

Al preguntar-li per un tripartit amb Ada Colau (BComú) i Jaume Collboni (PSC) després del pacte entre Govern i PSC per als pressupostos, ha destacat que el seu «únic propòsit és guanyar amb una majoria suficient per formar un govern de veritat, no un repartiment de poders», com considera que va ser l’anterior legislatura a l’ajuntament.

Mobilitat i vivenda

Sobre el model de mobilitat de la ciutat, ha considerat que és una qüestió que no es resol amb actuacions puntuals, sinó «amb actuacions equitatives i ben distribuïdes, amb compromís amb l’àmbit metropolità en transport públic i organitzant millor la capacitat d’entrada i sortida a la ciutat».

Quant a l’accés dels joves a la vivenda, ha afirmat textualment que hi ha una regulació pendent, que segons ell és una qüestió de lideratge i complicitat, i que veu necessari «atacar tres elements: formació, ocupació i vivenda per oferir un futur a la joventut».

Preguntat per si la resta de candidats no el veuen a ell com un enemic, ha respost que aquesta visió «forma part de les previsibles tàctiques electorals» i ha afegit textualment que l’únic que ha guanyat les eleccions és ell, i que tant ERC, com PSC, Junts i BComú estan ara en certa igualtat de condicions.

Notícies relacionades

Pel que fa al debat sobre la seva edat, ha respost que està en contra de les discriminacions, i ha afegit: «En la qüestió de l’edat, constato que en capacitat, claredat, convicció i coneixement estic millor que fa quatre anys. Estic en contra de totes les discriminacions».

Maragall també ha assegurat que si governa obrirà «un districte 12 per la pau a les casernes del Bruc», un espai que, segons ell, s’ha de substituir per una institució de treball per la pau. «Ho farem amb el lideratge de referència mundial de Barcelona. No substituirem la geopolítica internacional, però sí que cal influir. Cal asseure a la taula Tel Aviv i Gaza», ha afegit.