Els comptes catalans

El PSC veu insuficient el gest d’ERC amb la B-40 per pactar ja els pressupostos

Illa anuncia que la negociació es reprendrà dilluns i cita l’aeroport com un dels temes per resoldre

El PSC veu insuficient el gest d’ERC amb la B-40 per pactar ja els pressupostos

MARTA SIERRA / ACN

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Ha dit el president Pere Aragonès que assumeix el cost de la contradicció que per a ell i per a ERC suposa acceptar l’execució de la B-40 i que, després de pagar aquest «preu», espera ser correspost amb el ‘sí’ del PSC als pressupostos. Però el líder dels socialistes, Salvador Illa, que és conscient que aquest vot és la garantia per allargar la vida del Govern en minoria, malgrat «agrair i reconèixer» el moviment republicà, va assenyalar que no es pot donar l’acord per tancat. Tan és així, que el cap de l’oposició ha respost que, més enllà d’aquesta carretera entre Sabadell i Terrassa, hi ha altres qüestions que no estan tancades i, en concret, es va referir a qüestions sobre l’aeroport del Prat encara per «tancar». «Volem un compromís clar» amb la infraestructura aeroportuària, va dir.

Per a Illa, amb la votació matinal en què ERC ha acceptat la moció en favor de la B-40 dels socialistes, «es respecta la voluntat majoritària del Parlament i del territori. És una infraestructura necessària per a la prosperitat». El líder del PSC va assenyalar que la seva força «assumeix la responsabilitat de ser el primer partit de l’oposició» i va avançar que ha donat instruccions perquè es «reprenguin les negociacions amb el Govern a partir de dilluns».

Notícies relacionades

Amb tot, i després de lloar el «coratge» de Pere Aragonès per cedir en la qüestió de l’autovia orbital, Illa no va poder evitar certa crítica als republicans. «Es compleixen cinc setmanes (des del 28 de desembre) des que vam llançar la proposta per tenir uns pressupostos. Queda feina per fer, hi ha aspectes sobre l’aeroport per treballar. Caldria reflexionar sobre perquè es triga tant a avançar», va asseverar.

«El paquet és més ampli», insisteixen a les files socialistes, que aquesta mateixa setmana ja advertien que tot i que hi hagués algun acord sobre la moció en infraestructures que s’ha acabat aprovant al Parlament, això no pressuposava que finalment hi hagi d’haver un pacte per als comptes. I és que el PSC continua mantenint que no totes les partides estan lligades, just el contrari del que diu el Govern, que ja fa setmanes que proclama que la part econòmica està tancada i que és el cap de l’oposició el que utilitza els projectes com a «excusa».