Debat obert

El conseller de Territori esquiva la B-40 al Parlament en plena negociació de pressupostos

Juli Fernàndez ha evitat esmentar el controvertit projecte del quart cinturó en una interpel·lació de Ciutadans

El conseller de Territori esquiva la B-40 al Parlament en plena negociació de pressupostos

Josep Garcia

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La discussió sobre la B-40 arriba aquest dijous a un dels seus punts àlgids. El debat i la votació d’una moció del PSC sobre el quart cinturó pot decantar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, després que en els últims dies (en principi) s’hagin aclarit les incògnites sobre Hard Rock i l’ampliació de l’aeroport. No obstant, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, absolutament contrari a culminar la carretera i favorable a fer altres millores viàries a la zona, ha optat a primera hora per esquivar el debat al Parlament.

Ha sigut durant una interpel·lació de Ciutadans. La diputada Marina Bravo havia elegit el debat sobre les infraestructures per preguntar al conseller, precisament unes hores abans que la moció dels socialistes es vegi al ple. Fernàndez ha evitat qualsevol menció a la prolongació de la carretera entre Terrassa i Sabadell, la coneguda com a ronda Nord, segurament perquè en aquests moments la negociació està curs als passadissos de la cambra catalana.

«Sí que hi ha consens»

Notícies relacionades

«Hi ha una immensa majoria parlamentària que recolza el pla de mobilitat del Vallès, en el qual s’inclou la B-40, una cosa que ja s’ha aprovat dues, tres vegades i avui serà la quarta... hi ha consens», li ha etzibat la diputada. També li ha retret que el Govern «vol una Catalunya petita i tancada» on no vegin la llum projectes com aquest o l’ampliació de l’aeroport del Prat.

En els 15 minuts de rèplica (repartits en dues parts) que ha tingut el conseller, i malgrat que Bravo ha utilitzat gran part del seu torn de paraula per interpel·lar-lo sobre el quart cinturó, Fernàndez ni tan sols ha esmentat el projecte, en cap de les denominacions amb què se’l coneix.