Reincorporació

El PP recupera el seu tercer escó al Parlament amb la tornada de Daniel Serrano al partit

  • L’exnúmero dos dels populars a Catalunya s’uneix a Fernández i Roldán després de ser arxivada la seva causa per presumpta agressió sexual

El PP recupera el seu tercer escó al Parlament amb la tornada de Daniel Serrano al partit
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PP torna a tenir tres escons al Parlament. Els conservadors se n’havien quedat amb dos, al quedar apartat Daniel Serrano per la imputació en un cas de presumpta agressió sexual, però després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) arxivés la causa, al considerar que no havia quedat «degudament justificada la comissió del delicte», el diputat ha tornat al partit.

Notícies relacionades

Serrano va dimitir com a secretari general del PP català i va renunciar a l’escó el gener del 2021, arran de l’obertura de la investigació. El març d’aquest any, però, va tornar a formar part del Parlament, després que la diputada del PP Eva Parera deixés el seu lloc per centrar-se en Valents, el seu projecte propi. El partit va demanar llavors a Serrano que no recollís l’acta, però ell va optar per no complir l’ordre i va començar a exercir les seves funcions com a diputat independent, a l’espera del desenllaç judicial, que va arribar el juliol passat.

Ja amb la resolució favorable, Serrano, que havia sol·licitat la baixa temporal del PP al març, va demanar ser reincorporat a les files populars, cosa que es va produir de manera immediata, segons expliquen fonts de la formació. Dijous passat ja va intervenir al Parlament com a diputat del PP, els tres diputats del qual (Alejandro Fernández, Lorena Roldán i el mateix Serrano) formen part del Grup Mixt. El readmès serà a partir d’ara portaveu dels conservadors en les comissions de Justícia, Acció Exterior, Polítiques Digitals i Territori, Agricultura i Acció Climàtica. 

Temes:

Parlament PPC