Reunió a la Moncloa

El PP celebra que Feijóo i Sánchez s’hagin donat «una última oportunitat» per negociar el CGPJ

Pons remarca que el president del Govern ja no «menysté» el cap de l’oposició tot i que no concreta terminis per tornar a negociar amb Bolaños

El PP celebra que Feijóo i Sánchez s’hagin donat «una última oportunitat» per negociar el CGPJ
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Marisol Hernández

El president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’han reunit aquest dilluns durant tres hores a la Moncloa per abordar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i els missatges són optimistes per les dues parts tot i que no han donat pistes de quines cessions farà cada un per arribar a un pacte que acumula un retard de gairebé quatre anys.

Esteban González Pons, vicesecretari del partit, eurodiputat i negociador de Feijóo en aquest assumpte, ha ofert una roda de premsa a la seu del PP i la frase que sintetitza millor la poca informació que ha ofert d’aquesta nova etapa és: «Ens hem donat una última oportunitat. Tot aquell que hagi tingut una parella sap al que em refereixo».

L’eurodiputat ha començat la seva intervenció valorant el fet que el president i el cap de l’oposició s’hagin reunit, una cosa que no feien des de l’abril. «M’agradaria que visquéssim en un altre país i que aquest Govern i l’oposició es reunissin (...), però per desgràcia aquí això sí que és notícia», ha afirmat abans de lamentar els «mesos de menysteniment» que, segons la seva opinió, Sánchez ha infligit el president del PP. Avui, fins i tot, ha destacat, els han posat «un cafè». El comentari es deu que ell i el ministre de Presidència, Félix Bolaños, la seva contrapart en aquesta negociació, s’han afegit a la reunió dels dos caps quan feia una hora i mitja que havien començat.

Notícies relacionades

Sánchez va convocar el cap de l’oposició diumenge a la nit després d’anunciar el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, que aquest dilluns presentarà la seva dimissiódesprés de comprovar durant gairebé quatre anys que PSOE i PP no renoven l’òrgan. El principal escull és que els conservadors exigeixen canviar la llei orgànica del poder judicial perquè els jutges tinguin més poder en l’elecció dels vocals del CGPJ. El Govern, per contra, li demana que acati l’actual (que el PP no va modificar quan va poder fer-ho i tenia aquesta possibilitat) i compleixi la Constitució.

Ara, Pons i Bolaños han quedat a tornar a veure’s «aviat», segons fonts de la direcció conservadora, per renovar «alhora el CGPJ i el Tribunal Constitucional», i Sánchez i Feijóo tindran una millor interlocució. «Freqüent» és la paraula que ha utilitzat Pons davant els mitjans de comunicació.