Ingressat per un ictus

Jordi Pujol es manté estable i estarà entre tres i cinc dies més a l’hospital

  • L’expresident de la Generalitat està «estable i es troba encara sota els efectes de la medicació sedant»

Jordi Pujol es manté estable i estarà entre tres i cinc dies més a l’hospital

Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol es mantindrà ingressat previsiblement «tota aquesta setmana en observació» a l’Hospital Sant Pau de Barcelona després d’haver patit un ictus dilluns.

En un comunicat aquest dimecres, el centre hospitalari ha informat que Pujol segueix ingressat a la Unitat d’Ictus en observació i «el seu estat clínic no ha variat significativament» respecte a aquest dimarts.

L’expresident català està «estable i es troba encara sota els efectes de la medicació sedant», i al llarg d’aquest dimecres se li practicarà una prova d’imatge cerebral.

Els metges valoraran al llarg de la setmana l’evolució del seu estat neurològic després que ingressés dilluns a les 17 hores d’urgència a l’Hospital Sant Pau procedent de l’Hospital de Barcelona.

Ictus isquèmic

Pujol va començar a tenir símptomes a les 11 hores de dilluns amb un «trastorn del llenguatge», pel qual va ser traslladat a l’Hospital de Barcelona on van confirmar l’existència d’un ictus isquèmic, és a dir, per falta de flux sanguini cerebral.

Notícies relacionades

Després de ser traslladat a l’Hospital Sant Pau, Pujol va ser sotmès a un TC cranial que va detectar la presència d’«una obstrucció d’un segment intracranial de l’artèria cerebral mitjana esquerra», per la qual cosa es va decidir fer-li un procediment per extreure el trombe mitjançant aspiració.

«El procediment va aconseguir la recanalització del vas i es va observar un bon flux de l’artèria obstruïda», ha concretat l’Hospital Sant Pau.

Temes:

Jordi Pujol