Presumpta corrupció

Els comuns pressionen ERC per exigir junts la dimissió de Laura Borràs

  • Jéssica Albiach considera que Pere Aragonès és «el primer interessat» en el cessament voluntari de la presidenta del Parlament

Els comuns pressionen ERC per exigir junts la dimissió de Laura Borràs

Manu MItru

2
Es llegeix en minuts

La coordinadora dels comuns, Jéssica Albiach, ha reclamat a ERC que exigeixi públicament la dimissió de la presidenta del Parlament ara que ha quedat a un pas de l’obertura de judici oral per un presumpte cas de fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). L’ecosocialista ha allargat la mà als republicans per formar un front comú per pressionar la dirigent de Junts perquè cessi voluntàriament del seu càrrec amb l’objecte de la «dignitat» de la institució. Si bé no ho ha manifestat en públic, ERC s’està plantejant fer caure a Borràs quan se li obri judici oral.

«El reglament del Parlament és clar. Se l’ha de suspendre. Borràs ha de deixar el seu càrrec. Així de simple», ha afirmat Albiach en la seva intervenció en el Consell Nacional de Catalunya en Comú, que s’ha reunit avui a Mollet del Vallès (Barcelona). La líder morada ha apel·lat directament al president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè es pronunciï obertament sobre el cas. «Espero que sigui igual de contundent que nosaltres a l’hora de demanar-li la dimissió a Borràs. Com a màxim representant de les institucions catalanes, hauria de ser el primer interessat a mantenir la seva dignitat i prestigi», ha afirmat.

Notícies relacionades

Una situació judicial que està a punt d’activar una derivada política de conseqüències imprevisibles, motivada per un punt del reglament del Parlament que estableix que «en els casos en què l’acusació sigui per delictes vinculats a la corrupció», la Mesa de la cambra, «una vegada sigui ferma l’acte d’obertura del judici oral i en tingui coneixement, ha d’acordar la suspensió dels drets i deures parlamentaris de manera immediata».

De la mateixa manera que des de la formació morada han instat republicans i cupaires a pressionar obertament pel cessament de Borràs, també els han retret el suport que li van professar per nomenar-la presidenta de la Cambra catalana. «I tot s’ha de dir: aquesta senyora és presidenta del Parlament perquè al seu moment ERC i la CUP li van donar els seus vots. I quan els hi van donar, tothom sabia que aquest escenari arribaria. De res serveix que es posin les mans al cap i diguin que s’ha de complir el reglament. Tothom en aquest país sabia el que passaria, que a aquesta senyora li obririen judici oral», ha afirmat Albiach.