Partit Popular

Ayuso treu importància als permisos menstruals: «L’única regla que m’importa és la de tres»

Diu que ella està dedicada «als problemes reals i no a aquestes qüestions que no solucionen res»

Ayuso treu importància als permisos menstruals: «L’única regla que m’importa és la de tres»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso aquest dissabte ha restat importància al fet que Espanya pugui convertir-se en el primer país europeu i dels pocs del món a reconèixer els permisos menstruals i ha dit que a ella «l’única regla» que li importa «és la regla de tres, que és la que volen treure de les matemàtiques amb perspectiva de gènere».

Després de la presa de possessió d’Alfonso Rueda com a sisè president de la Xunta, cerimònia on ha assistit a Santiago, igual com havia fet el 2020 amb la del sortint Alberto Núñez Feijóo, a Ayuso li han preguntat sobre el pacte acordat entre els ministeris d’Igualtat i de la Seguretat Social per incloure aquesta baixa en la futura llei de l’avortament.

Mentre es tanquen tots els detalls i el text arriba al Consell de Ministres el dimarts 17, Ayuso ha indicat que ella està dedicada «als problemes reals», «és a allò que em dec», ha remarcat, «i no a aquestes qüestions que no solucionen res».

Notícies relacionades

Ayuso s’ha centrat en l’acte a què ha anat i ha afirmat que el desembarcament de Feijóo a Madrid va poder suposar un «moment agredolç» per als gallecs però és «molt especial per a tots els espanyols» i ben aviat espera que més encara. Sobre la Comunitat gallega, ha comentat que s’obre una «nova etapa» i «això és així en política, la vida comença cada dia».

Ayuso ha confessat que coneix Rueda des de fa molts anys, i ha defensat que és un home «molt treballador», amb una personalitat «molt definida» i, sobretot, una «molt bona persona» que es «desviu» per la seva terra.