Hermann Tertsch publica a Twitter la seva condemna per faltar a l’honor al pare de Pablo Iglesias

El periodista Hermann Tertsch.

El periodista Hermann Tertsch.

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’eurodiputat de Vox Hermann Tertschh ha publicat a Twitter un missatge amb la resolució de la sentència que el condemna per vulnerar el dret a l’honor i a la mateixa imatge de Francisco Javier Iglesias, de Zamora i pare de l’exsecretari general de Podem, Pablo Iglesias.

El polític ha publicat un tuit amb la paraula «acato» i una imatge de la part de la sentència en què s’especifica que l’obliga a publicar-la i a retirar els «missatges injuriosos» contra el pare de l’exvicepresident del Govern que va difondre a Twitter, i el condemna a indemnitzar Francisco Javier Iglesias amb 15.000 euros per danys i perjudicis.

El tuit ha tingut contestació per part de Pablo Iglesias, que ha assegurat que Tertsch ha sigut condemnat «per haver-li dit assassí» al seu pare, i ha afegit que també ho va fer l’exportaveu del PP al Congrés dels Diputats Cayetana Álvarez de Toledo.

Pablo Iglesias ha afegit: «Tant de bo es continuï fent justícia amb aquests covards que, per fer-me mal a mi i al meu partit, van atacar la meva família».

Altres disposicions de la condemna

La sentència condemnatòria obliga, a més, Tertsch a cessar la seva «intromissió il·legítima» en drets fonamentals del pare de l’exdirigent de Podem com són el dret a l’honor i a la intimitat.

Notícies relacionades

També estableix que l’europarlamentari de Vox s’ha d’encarregar de retirar del seu compte de Twitter i dels cercadors d’internet, en especial de Google i de Yahoo, i de la memòria cau de les web reflectides en aquests cercadors els dos missatges injuriosos publicats el 5 de març del 2018.

En aquests missatges relacionava el pare de Pablo Iglesias amb un assassinat comès per les FRAP (Front Revolucionari Antifeixista i Patriota) el 1973 i afirmava que finalment no s’havia acusat ningú d’aquest crim perquè va arribar l’amnistia, unes afirmacions que la sentència reconeix que atempten contra el dret a l’honor de Francisco Javier Iglesias.