Polèmica càrnia

Els veterinaris defensen la sostenibilitat de les macrogranges

Asseguren que compleixen els estàndards requerits de benestar animal i que Garzón hauria de ser cessat immediatament per les seves declaracions

Els veterinaris defensen la sostenibilitat de les macrogranges
1
Es llegeix en minuts

El Consell General de Col·legis Veterinaris ha assegurat que les granges, «sigui quin sigui el seu model d’explotació i mida, aposten per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, amb l’estricte compliment de tota la normativa vigent» en aquesta matèria.

Després de la crítica a les «macrogranges» espanyoles del ministre de Consum, Alberto Garzón, al diari britànic ‘The Guardian’, els veterinaris han insistit en un comunicat que «tota» la producció de carn d’Espanya «s’adapta a les normatives europees i nacionals de benestar animal, tant a la granja com durant el transport i a l’escorxador; en totes les fases de la cadena».

Els veterinaris, «amb el nostre treball abnegat com a base de la salut pública, som garants que la carn que es produeix a Espanya compleix rigorosos controls sanitaris durant tota la cadena de producció i distribució», han defensat.

Segons han recordat, les granges i els escorxadors estan subjectes a inspeccions «diàries» de benestar animal i s’han de superar auditories periòdiques internes i externes i obtenir certificacions de benestar animal.

Notícies relacionades

«Si les declaracions d’Alberto Garzón són tal com s’han transcrit, hauria de ser cessat immediatament perquè la ciutadania ha de saber que el Pla Nacional de Control de la Cadena Alimentària està coordinat i aprovat, entre altres, per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), un organisme adscrit al Ministeri de Consum», han afirmat des de l’organització.

Per als veterinaris, aquestes declaracions són «impròpies de qui està obligat a garantir i preservar un bé tan preuat com és la ramaderia».