En al·lusió a ERC

Borràs arremet contra les «negociacions partidistes» que afecten el català

  • Els comuns demanen no «caure en provocacions» i «blindar» la immersió lingüística

Pla mitja de la presidenta del Parlament  Laura Borras  presidint la Mesa abans de comencar el ple d investidura el 26 de marc del 2021 (horitzontal) Job Vermeulen  ACN

Pla mitja de la presidenta del Parlament Laura Borras presidint la Mesa abans de comencar el ple d investidura el 26 de marc del 2021 (horitzontal) Job Vermeulen ACN / ACN / Job Vermeulen

2
Es llegeix en minuts
EFE

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat aquest diumenge que «no hi pot haver cap negociació partidista» que «posi en perill» la llengua catalana, amb la qual «no es mercadeja», en una al·lusió velada a ERC. Ho ha dit en un acte de Junts al barri d’Horta-Guinardó, a Barcelona, en el qual també han participat els diputats al Parlament Elsa Artadi, Jaume Alonso-Cuevillas i Pep Riera.

Borràs ha fet una crida a fer «un front comú» en defensa de la llengua catalana davant l’«ofensiva intolerable» que s’està portant a terme, sota el seu punt de vista, des dels tribunals. Aquestes declaracions arriben quan una escola de Canet de Mar (Barcelona) està situada en el centre de la polèmica al veure’s obligada a impartir un 25% de les classes en castellà a petició de la família d’un alumne, aplicant una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La presidenta del Parlament ha acusat els tribunals de voler «canviar la pau social» lingüística a Catalunya mitjançant sentències sobre l’ús del català. I és per això que ha demanat «utilitzar totes les eines» per dir «fins aquí: no podem tolerar que es produeixin atacs».

No caure en «provocacions»

Per la seva part, la líder d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha cridat a «blindar» el model d’immersió lingüística i a no «caure en certes provocacions» de partits que, segons la seva opinió, només pretenen impedir que Catalunya avanci en «aquesta etapa de diàleg i convivència». Albiach, que ha participat en una manifestació a Barcelona per exigir més justícia social, ha considerat que la immersió lingüística s’ha demostrat com un model d’«èxit», que no només «cohesiona» la societat catalana sinó que compta amb el suport d’una «gran majoria social, política i pedagògica».

Notícies relacionades

«És inqüestionable que els nens quan acaben la seva etapa d’educació obligatòria saben parlar perfectament castellà i català», ha defensat la líder dels comuns, que creu que és «important» no caure en «certes provocacions» d’alguns partits, com el PP, que ahir va equiparar la situació a Canet de Mar amb l’Alemanya nazi, o Cs, que parla d’«apartheid lingüístic»: «Brams d'ase no arriben al cel».

Per a la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, es tracta d’una «provocació absolutament ridícula» l’únic final de la qual és impedir que Catalunya avanci «en aquesta etapa de diàleg i convivència». En aquest sentit, ha apel·lat a deixar d’utilitzar la llengua com a «eina partidista» i a «blindar aquest model d’èxit de la immersió lingüística».