«Premien qui se salta les lleis»

Arrimadas anuncia que Ciutadans presentarà esmena a la totalitat dels Pressupostos

Segons la líder del partit taronja, el projecte afavoreix les comunitats autònomes governades pels socis del Govern

2
Es llegeix en minuts
EFE

La presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha anunciat aquest dissabte la presentació d’una esmena a la totalitat del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que defensa el Govern de Pedro Sánchez.

En declaracions als periodistes a Jerez de la Frontera (Cadis), Arrimadas ha justificat la postura de la formació taronja en el fet que, a parer seu, aquest projecte contempla «una estocada» en matèria fiscal a les classes mitjanes, i es vincula, a més, al desenvolupament de «mesures populistes», com la «intervenció» del mercat del lloguer, que «dificultaran encara més» l’accés a la vivenda.

De la mateixa manera, la líder de Cs ha advertit que el projecte de PGE se sustenta en unes previsions de creixement «absolutament fictícies» que «ja han sigut corregides per organismes nacionals i internacionals», una cosa que a aquest Govern no li importa perquè «el seu únic interès» és «mantenir-se a la Moncloa».

Bildu i ERC

A aquestes qüestions s’hi suma que, segons Arrimadas, s’afavoreixen les comunitats autònomes governades pels socis del Govern central, en detriment d’altres que «mereixen» un increment en el capítol d’inversions, com «Andalusia, Castella-la Manxa o Extremadura».

Arrimadas ha indicat que això respon als acords entre l’Executiu de Pedro Sánchez i formacions «separatistes» com ERC o Bildu, cosa que, segons la seva opinió, posa de manifest que «a Espanya es premia els qui se salten les lleis», els partits «que al Congrés insulten els espanyols i les forces i cossos de seguretat de l’Estat».

Segons la dirigent de Cs, els Pressupostos «haurien d’atendre les necessitats reals d’infraestructures als territoris» i no convertir-se «en un pagament» als socis de Bildu o ERC, perquè «allà on hi hagi Otegui o Rufián no hi pot haver res de bo per als espanyols, ni per a Andalusia ni per a la resta de comunitats autònomes».

«Socis separatistes»

La presidenta de la formació taronja ha recordat referent a això que «els últims» Pressupostos que el seu partit «va negociar i va recolzar» col·locaven Andalusia com la comunitat autònoma «que més inversió rebia», cosa que s’atenia a la seva «amplíssima extensió» i població.

Notícies relacionades

Ara, al contrari, els diners «se’n van als socis separatistes» de Sánchez, cosa que impedeix que arribin per atendre «les necessitats reals de territoris com l’andalús», ha declarat.

A tall d’exemple, Arrimadas ha remarcat que Andalusia rebrà «163 milions d’euros menys que Catalunya» malgrat que la seva extensió i població és gran, cosa que a parer seu demostra que «al final el que fa Sánchez és premiar els seus socis, els que incompleixen, i castigar els governs que fan les coses bé, com el de la Junta d’Andalusia».