L’Onze de Setembre

Tensió i aldarulls davant la Prefectura Superior de Policia de Barcelona després de la manifestació de la Diada

  • Un miler de persones es concentren i llancen objectes a la façana de l’edifici després de la manifestació de l’ANC

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Unes 1.000 persones s’han concentrat aquest dissabte davant la Prefectura Superior de Policia de Barcelona, a la Via Laietana, i han llançat objectes, pintura, pots de fum i paper higiènic a la façana un cop finalitzada la manifestació de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) per la Diada.

A les 18.50 hores, quan ja s’havia acabat el recorregut de la manifestació, que passava per la comissaria, aquest miler de persones de col·lectius de l’esquerra independentista han protagonitzat moments de tensió davant l’edifici, custodiat pels Mossos d’Esquadra, que en aquest dispositiu de la Diada compten amb el recolzament d’un dron. Els aldarulls s’han saldat amb dues persones detingudes.

Agents antiavalots, a peu i amb furgons, han començat a actuar a les 19.55 per dispersar els concentrats, sense que hi hagi hagut càrregues. Els Mossos s’han limitat a guanyar terreny per allunyar els independentistes de la façana. Això sí, un manifestant ha resultat ferit al caure a terra i l’ha hagut d’assistir una ambulància.

Entre els incidents provocats hi ha hagut el llançament de llaunes i algunes ampolles, també de petards i papers, i la crema d’algun objecte de mobiliari urbà i crits, mentre els agents antiavalots esperaven rere les tanques reforçades que ja hi havia instal·lades, i que també han sigut enretirades en part.

Sobre les 19.45 la situació ha empitjorat, amb més elements de mobiliari urbà destrossat i el cordó de les tanques gairebé totalment desmuntat, de manera que els concentrats s’han quedat molt a prop de la façana. També s’ha llançat part del gas d’un extintor, que després han llançat contra els antiavalots. Els bars de la zona s’han vist obligats a abaixar la persiana i tancar amb clients (manifestants i periodistes) dins.

Notícies relacionades

La comissaria està des del principi blindada amb tanques en tots els accessos i amb diverses furgonetes tant de la policia com dels Mossos d’Esquadra, i hi ha agents antiavalots preparats.

La manifestació finalment s’ha acabat passades les 21.30 hores de la nit, quan els serveis de neteja han començat a treballar a la Via Laietana. A la mateixa hora els Mossos també han començat a retirar les seves unitats de la zona.