Reacció de l’Executiu

Aragonès afirma que els indults «donen credibilitat» a la taula de negociació

  • El president afirma que els nou presos sortiran de la presó «amb el cap ben alt i les idees intactes»

A1-115592594.jpg

A1-115592594.jpg / Manu Mitru (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès, al capdavant del seu Govern al complet, ha reaccionat de manera oficial a la concessió dels indults als nou presos independentistes empresonats pel procés. I, davant la meitat del seu Executiu en mans de Junts per Catalunya, una de les forces que amb més escepticisme acullen la taula de negociació entre l’Estat i la Generalitat, ha asseverat que la mesura de gràcia dota «de credibilitat el camí del diàleg, la negociació i l’acord» per què ell i el seu partit han apostat des de fa no només mesos, sinó anys.

Notícies relacionades

Un camí per al qual l’Executiu manté incòlumes les seves dues principals reivindicacions: «És l’hora d’un referèndum d’autodeterminació. És l’hora de l’amnistia», va asseverar Aragonès que, després de glossar la figura dels nou presos a punt de ser alliberats, ha afirmat que «surten amb el cap ben alt i amb les idees intactes».

Arran de l’informe aprovat dilluns per l’assemblea plenària del Consell d’Europa, el president va exigir al Govern de Pedro Sánchez «que atengui sense cap més dilació el toc d’atenció» de l’organisme europeu i posi fi a la repressió de l’independentisme i retiri les euroordres contra els polítics del procés perseguits i residents en diferents punts de la geografia europea.