SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS

Un Bayern en declivi busca la redempció contra el Madrid

Els alemanys reben un rival eufòric en el partit d’anada després d’un curs en què han caigut en la Copa contra un tercera i en la Lliga han estat lluny del Leverkusen.

Un Bayern en declivi busca la redempció contra el Madrid

FERMÍN DE LA CALLE

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El Reial Madrid i el Bayern s’enfronten en l’anada de les semifinals de la Champions, el partit que més vegades s’ha jugat en aquesta competició, el duel entre els dos clubs amb més jerarquia del torneig, amb permís del Milan i el Liverpool. Les dues samarretes que més pesen a Europa, dos portaavions amb filosofies similars del futbol i de la vida. Guanyar com a única coartada.

No obstant, l’equip d’Ancelotti visita avui a Múnic un Bayern en clar declivi. Malgrat seguir tenint jugadors de relativa aristocràcia com Goretzka o un moix Müller sumats al talent de Musiala, Gnabry o Sané, la realitat és que el Bayern 2024 és la versió menys temible que es recorda del club en els últims llustres. Entrenats per un Thomas Tuchel que se n’anirà al juny, busquen tècnic sense èxit. L’últim que els ha fet el salt és Unai Emery, que ha renovat per l’Aston Villa.

Els teutons arriben a les semifinals després de completar una ruïnosa temporada domèstica, han caigut a la Copa contra un equip de Tercera, el Saarbrücken, i s’han despenjat a la Lliga de la lluita pel títol contra l’intractable Leverkusen de Xabi Alonso. A això sumen que aquest partit els arriba en un mal moment físic amb Sané, Musiala i Gnabry tocats. A més, en l’últim partit de la Bundesliga, en què van guanyar l’Eintracht per 2-1, van marxar lesionats Konrad Laimer, tocat al genoll, i el neerlandès Matthijs de Ligt, que es va torçar el turmell. No sabrà de qui disposa fins a l’últim moment.

Elogis de Tuchel

La brillantor la posen els gols d’un Harry Kane insaciable que suma 42 gols en 42 partits. No obstant, l’ariet anglès arrossega la llegenda de jugador maleït, al no haver estrenat encara el seu palmarès, ni tan sols al fitxar per un Bayern que podria tancar la seva primera temporada en blanc en 12 anys.

Notícies relacionades

Tuchel es va desfer ahir en elogis cap al seu rival. "El que ha fet Ancelotti pel futbol és l’hòstia… Bellingham sembla haver nascut per vestir la samarreta del Madrid, el club més gran del món", va dir. Però darrere d’aquest elogi debilitant s’amaga un equip que s’aferra a la Champions com a un salvavides. Les seves expectatives d’anar a la final de Wembley passen per arribar al Bernabéu amb una renda per defensar, perquè lluny de l’Allianz Arena són aquest any un equip amb un dèficit defensiu alarmant.

Ancelotti, mentrestant, va confirmar que Tchouaméni serà titular i tot apunta que ho serà en l’eix de la defensa amb Rüdiger, i el migcamp estaria format per Camavinga, Kroos, Valverde i Bellingham. I Carletto va deixar un encàrrec en la seva compareixença per als que no van creure en ell ni en l’equip a Manchester: "Pocs dels que sou aquí apostàveu que seria aquí fent aquesta roda de premsa".