Harry Kane, l’astre sense títols

El davanter anglès del Bayern presenta un historial tan brillant en la seva faceta golejadora com estèril pel que fa als èxits col·lectius.

Harry Kane, l’astre sense títols
2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

Després que el Leverkusen de Xabi Alonso confirmés matemàticament la conquesta de la seva primera Bundesliga, va començar a circular un mem amb Kingsley Coman i Harry Kane, del Bayern de Múnic, de protagonistes. Perquè des que l’extrem francès va debutar amb el PSG als 16 anys, havia guanyat 12 títols de lliga consecutius, dos amb el seu primer club, un altre parell amb la Juventus i vuit amb el Bayern. Mai havia acabat una temporada professional sense coronar-se campió de lliga.

Venia a dir el mem que ha hagut d’arribar Kane al Bayern, l’estiu passat, perquè Coman no guanyi una lliga. Perquè el davanter anglès no només no l’ha guanyat. És que mai ha guanyat res. Ni una Copa, ni una Supercopa, ni un títol europeu menor, per descomptat tampoc un trofeu amb la selecció d’Anglaterra… Les dues vegades que més a prop va estar d’aconseguir-ho van ser la final de Champions del 2019, que el Tottenham va perdre contra el Liverpool a Madrid, i la de l’Eurocopa del 2021, en què Itàlia va batre Anglaterra a casa seva, a Wembley. Kane també va perdre la final de Copa de la Lliga anglesa el 2021, contra el City, i va quedar segon a la Premier 2016-17, a set punts del Chelsea.

Parlem d’un dels millors golejadors d’aquest segle, d’un dels millors futbolistes de l’última dècada, del capità d’Anglaterra, d’un fitxatge de 100 milions… Una llegenda, en definitiva.

Notícies relacionades

Kane és el segon golejador històric (213 gols) de la Premier League (fundada el 1992), només per darrere del mític Alan Shearer (260) i per davant de cracs com Wayne Rooney, Sergio Agüero, Thierry Henry o Frank Lampard. En tres temporades va acabar com a Bota d’Or del campionat. En tota la història de la primera divisió anglesa, disputada per primer cop el 1888, 136 anys de futbol, ocupa el lloc 19è en el rànquing anotador, i si hagués seguit al Tottenham un any més és fàcil que s’hagués acostat al top 10. L’ariet del Bayern és també el màxim golejador d’Anglaterra (62), al superar Rooney en el Mundial de Qatar, i el desè amb més partits jugats, amb moltes opcions, encara amb 30 anys, de tancar la seva carrera com l’home rècord en aquest registre.

Va ser l’estiu passat quan finalment va tancar la seva etapa a l’equip de la seva vida, en el qual havia militat de manera ininterrompuda (sense comptar cessions) des dels 11 anys fins als 29. Va sonar com a possible recanvi de Karim Benzema al Reial Madrid, de fet, però va acabar fitxant pel Bayern, on segueix a la seva: 42 gols en 42 partits.