Missatge a Twitter

Yolanda Díaz cancel·la la seva agenda per motius de salut

  • Fonts del seu equip expliquen que el metge li ha prescrit repòs obligatori i que «no és res greu»

Yolanda Díaz cancel·la la seva agenda per motius de salut

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, s’ha vist obligada a cancel·lar l’agenda pública d’aquest dimecres «per motius de salut». Fonts del seu equip expliquen que «no és res greu», però que el metge li ha prescrit repòs obligatori. La mateixa vicepresidenta ha anunciat la cancel·lació dels actes previstos a través d’un missatge al seu compte de Twitter. Díaz no ha deixat d’acumular responsabilitats des de l’entrada al Govern. Primer, com a ministra de Treball, amb una càrrega legislativa molt intensa, especialment des que va començar la pandèmia (ertos, teletreball, ‘llei rider’, reglaments d’igualtat a l’empresa, etc.) i encara més des que Pablo Iglesias va deixar l’Executiu i la va nomenar màxima responsable d’Unides Podem dins de la coalició. Els que la coneixen coincideixen a descriure-la com a «molt treballadora», amb voluntat d’estar a tot arreu i de dormir poc.

Díaz tenia prevista per a aquest dimecres una atapeïda agenda, amb una primera presència programada a les nou del matí al ple del Congrés dels Diputats, on estava previst que respongués a dues preguntes parlamentàries. A les 12.30 hores, Díaz havia d’emprendre la clausura de la jornada convocada per CCOO i UGT sobre l’Observatori Industrial del Metall. I a última hora de la tarda estava previst que la vicepresidenta tercera assistís a la gala de lliurament dels premis Aragonès de l’Any, que organitza EL PERIÓDICO DE ARAGÓN.

Notícies relacionades

Una atapeïda agenda que discorria en paral·lel de les seves responsabilitats al comandament de la cartera de Treball, amb diverses carpetes de pes obertes i en moments decisius de les negociacions. En matèria d’ertos el Govern i patronal i sindicats tenen pendent pactar una nova pròrroga per allargar aquestes ajudes fins al 30 de setembre. Malgrat que les competències referents al seu departament ja estan pactades amb els agents socials i les converses ara mateix depenen dels negociadors de Seguretat Social, comandades per José Luís Escrivá, Díaz tenia previst seguir de prop els detalls de la negociació.

Així mateix, aquest dimecres també està prevista una altra taula de negociació entre Ministeri de Treball, patronal i sindicats. Aquesta, sobre la derogació de part de la reforma laboral del PP. El responsable de dirigir ‘in situ’ aquests treballs no és Yolanda Díaz, sinó el seu ‘segon’, el secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez Rey. Aquesta negociació continua endavant.

Temes:

Yolanda Díaz