Pugna amb el Govern

El PP presenta un recurs al Constitucional pel decret dels fons europeus

  • El partit que presideix Pablo Casado considera imprescindible que el Govern remeti l’informe del Consell d’Estat per conèixer la convalidació de la norma

entrevista--cuca-gamarra-elperiodico

entrevista--cuca-gamarra-elperiodico

1
Es llegeix en minuts

La portaveu del Partit Popular al Congrés, Cuca Gamarra, i la secretària general adjunta del grup parlamentari popular, Isabel Borrego, han presentat un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per la convalidació del decret per part del Govern dels fons europeus, sense haver remès el preceptiu informe del Consell d’Estat.

Els populars assenyalen que la negativa de l’Executiu de presentar el document i de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet (que en el comunicat del PP apareix com a ‘Meritxel’), d’abordar la qüestió a la cambra, infringeixen la legalitat. «Aquesta ocultació va impossibilitar que el Congrés dels Diputats pogués expressar la seva voluntat coneixent tots i cada un dels elements a tenir en consideració, i es va pervertir la voluntat de la Cambra al privar-se-li, al desposseir-la deliberadament, de la informació necessària per formar-se una opinió completa sobre la qüestió», assenyalen des del PP en el text del recurs.

Notícies relacionades

El fet que el Govern no enviés l’informe del Consell d’Estat suposa, segons el PP, «una actuació prou impeditiva de l’exercici ple de la funció legislativa».

Si el Tribunal Constitucional estima la petició d’empara sol·licitada pels populars es faria marxa enrere en la tramitació.