Investigació fiscal

Els nets del rei emèrit Victòria Federica i Froilà van utilitzar targetes ‘black’, segons ‘El Confidencial’

  • Els nets de Joan Carles I van pagar així viatges amb Uber, compres personals a El Corte Inglés i classes de piano
GRAF4121  JEREZ DE LA FRONTERA (CADIZ)  05 05 2019 - El rey Juan Carlos acompanado de su nieto Felipe Juan Froilan durante su asistencia a las carreras del Gran Premio de Espana disputado hoy en el circuito de Jerez de la Frontera  EFE Roman Rios

GRAF4121 JEREZ DE LA FRONTERA (CADIZ) 05 05 2019 - El rey Juan Carlos acompanado de su nieto Felipe Juan Froilan durante su asistencia a las carreras del Gran Premio de Espana disputado hoy en el circuito de Jerez de la Frontera EFE Roman Rios / Roman Rios

1
Es llegeix en minuts

Felip Joan Froilà i Victòria Federica,germans i fills de la infanta Elena de Borbó, van pagar despeses personals a compte deles targetes ‘black’ de Joan Carles Ique ara investiga la fiscalia.Segons ‘El Confidencial’,aquests dos nets del rei emèrit van utilitzar aquest sistema per abonar desplaçaments amb Uber, compres al Corte Inglés i classes de piano. «Froilà i Victòria Federica van ser els que més van recórrer a aquesta línia de finançament», afirma el digital, que també assenyala Elena i Cristina com a beneficiàries d’aquestes targetes ocultes al fisc.

La investigació va començar l’any passat arran de l’avís del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac) sobre les targetes, que segons s’ha sabut en les indagacions sembla que es nodreixen de comptes a nom d’un empresari mexicà i un coronel espanyol.

Joan Carles I,que va sortir d’Espanya l’agost passat i resideix des d’aleshores als Emirats Àrabs Units com a hoste del xeic Mohamed bin Zayed, està pendent que el fiscal Juan Ignacio Campos, que dirigeix les tres investigacions obertes pel ministeri públic sobre les seves activitats financeres, arxivi les investigacions o presenti una querella.

Aquest mateix dimarts, la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, afirmava que el Govern no té cap notícia que el rei emèrit s’estigui plantejant viatjar a Espanya per passar el Nadal.

Notícies relacionades

«Absolutament cap notícia, almenys jo no la tinc», va afirmar, responent així a les informacions que en els últims dies avancen la decisió del monarca emèrit de presentar una declaració voluntària per regularitzar la seva situació davant l’Agència Tributària. 

També aquest dimecres, ‘El Mundo’ ha donat a conèixer queCorinna Larsen va carregar vols particularsper valor de tres milions d’euros a la fundació ‘offshore’ que costejava els desplaçaments de Joan Carles I. L’examiga íntima del monarca emèrit va recórrer a Zagatka –gestionada per Àlvar d’Orleans– per viatjar en avions privats sense la presència de Joan Carles I.