Després de la intenció de regularitzar els seus diners

El Govern no té notícia que el rei emèrit viatgi a Espanya per Nadal

GRAF2556  MADRID  06 12 2018 - El Rey emerito Juan Carlos I  en el exterior del Congreso de los Diputados  en el que se celebra esta manana la solemne conmemoracion del 40 aniversario de la Constitucion  un 6 de diciembre en que coinciden  de forma excepcional  el actual jefe del Estado con el anterior monarca y la heredera de la Corona - EFE JuanJo Martin

GRAF2556 MADRID 06 12 2018 - El Rey emerito Juan Carlos I en el exterior del Congreso de los Diputados en el que se celebra esta manana la solemne conmemoracion del 40 aniversario de la Constitucion un 6 de diciembre en que coinciden de forma excepcional el actual jefe del Estado con el anterior monarca y la heredera de la Corona - EFE JuanJo Martin / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Afers Exteriors,Arancha González Laya, ha assegurat aquest dimarts que el Govern no té cap notícia que el rei emèrit Joan Carles I s’estigui plantejant viatjar a Espanya per passar-hi el Nadal.

«Absolutament cap notícia, almenys jo no la tinc», ha dit la titular d’Exteriors en una entrevista en la cadena SER a la pregunta de si l’Executiu tenia constància que Joan Carles I es planegés tornar a Espanya per nadal. La ministra ha respost així sobre una possible tornada de Joan Carles I després de les informacions que en els últims dies han avançat ladecisió del rei emèrit de presentar una declaració voluntària per regularitzar la seva situació fiscal davant l’Agència Tributària.

Segons el diari ‘El País’, el rei Joan Carles volregularitzar més de 500.000 euros procedents de fons opacssuposadament gastats en tres exercicis diferents, entre el 2016 i el 2018, quan ja no estava protegit per la inviolabilitat.

Pel que sembla, i segons aquest diari, l’equip jurídic de Joan Carles es va reunir amb responsables d’Hisenda per traslladar-los una proposta de regularització fiscal dels fons aliens, procedents de l’empresari mexicà Allen Sanginés-Krause, amic de l’emèrit.

Targetes ‘black’

Notícies relacionades

També aquest dimarts, ‘El Confidencial’ publica una informació en la qual assegura que els nets del rei van utilitzar les targetes ‘black’ per abonar desplaçaments enUber, compres en El Corte Inglés i classes de piano. Segons aquest digital, «Froilà i Victòria Frederica van ser els qui més van recórrer a aquesta línia de finançament».

El rei emèrit, que va sortir d’Espanya l’agost passat i resideix des d’aleshores als Emirats Àrabs Units com a hoste del xeic Mohamed bin Zayed, està pendent que el fiscal Juan Ignacio Campos, que dirigeix les tres investigacions obertes pel ministeri públic sobre les seves activitats financeres, arxivi les investigacions o presenti una querella.