ERC acusa Sánchez de «deixar tirats» els catalans

Els republicans exigeixen al Govern que elabori un pla de rescat dels sectors econòmics

Esquerra es disculpa també pel fiasco dels ajuts als autònoms

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc  marta vilalta  en roda 200302152057

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc marta vilalta en roda 200302152057 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat aquest dilluns que el Govern de Pedro Sánchez està deixant «tirats» els catalans per no elaborar un pla de rescat, mitjançant ajuts, als sectors afectats per les restriccions pandèmiques que s’han pres «per protegir la vida». Vilalta, així mateix, dades en mà, ha tret pit dels resultats que s’estan obtenint, sobre la contenció de la pandèmia, que situa Catalunya en una situació molt millor que altres territoris de l’Estat i de Madrid. En els últims dies, algunes veus havien construït cert mite sobre la bona gestió pandèmica de la comunitat d’Isabel Díaz Ayuso i recordaven que la presidenta madrilenya no havia tancat la restauració.

Vilalta ha assenyalat que «ni que la Generalitat mobilitzi tots els recursos, els que té i els que no té, creant dèficit, no n’hi hauria suficient» per compensar els sectors afectats. «Per això exigim al Govern, que és qui té els recursos i les competències, que deixi de rentar-se’n les mans» i nodreixi amb fons les seves polítiques pandèmiques. I de manera «immediata i urgent, no pensant en el 2021», ha dit la portaveu, amb referència als pressupostos generals de l’Estat, «sinó de l’aquí i de l’ara».

La resta de la Unió Europea

«Tot el que es pugui aconseguir dels PGE serà per a l’any que ve, però es necessiten ja els recursos de l’Estat», ha sentenciat. Vilalta ha posat com a exemple «la resta dels països de la UE, que sí que han acudit en ajuda dels sectors productius en crisi».

Notícies relacionades

«El Govern el que està fent és tapar els forats que obre el Govern», ha emfatitzat la número 2 extramurs de l’Executiu, tot i que ha acceptat «que de vegades es cometen errors, com amb els ajuts als autònoms» per, tot seguit, «demanar disculpes en nom d’ERC» pel fiasco d’aquestes ajudes.

En relació amb la modificació del delicte de sedició, Vilalta ha demanat als comuns que no donin «falses esperances» als presos amb un calendari, que presumptament els permetria participar en la campanya del 14-F, que ella ha insinuat molt difícil de complir.