El PPC dubta que les eleccions catalanes es puguin celebrar el 14-F

Fernández creu que les circumstàncies sanitàries no permetran posar les urnes al febrer

Assegura que la intenció de JxCat serà intentar retardar els comicis tant com sigui possible

undefined54954521 barcelona 16 09 2020 pol tica ple del debat de pol tica gene201031171144

undefined54954521 barcelona 16 09 2020 pol tica ple del debat de pol tica gene201031171144 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha sembrat aquest dissabte el dubte sobre si les eleccions catalanes se celebraran el 14 de febrer. El dirigent conservador ha assenyalat que tant les condicions sanitàries com els interessos electorals de JxCat podrien provocar un retard dels comicis.

Malgrat que les eleccions es podrien convocar el 22 de desembre, un cop s’acabin els terminis preceptius per presentar alguna candidatura a la investidura, Fernández no considera que això suposi que es posin les urnes el 14-F. «No crec que es donin les circumstàncies sanitàries», ha afirmat. Sobre això, ha recordat el cas dels comicis a Galícia i el País Basc, que es van retardar la primavera passada a causa de la pandèmia.

Comicis marcats per la Covid

Notícies relacionades

Però aquest no és l’únic motiu que ha esgrimit el líder del PPC per defensar la creença que els ciutadans seran cridats a votar en una data posterior. Fernández ha assegurat que per a JxCat la celebració de les eleccions «com més tard millor». 

Tot seguit, el líder del PPC ha rebutjat que aquests comicis puguin tenir un caràcter plebiscitari a causa de l’actual situació de crisi sanitària, social i econòmica. Segons ha afirmat, el coronavirus marcarà d’una manera determinant la campanya electoral en què es posarà el focus en les propostes socials que posa sobre la taula cada partit per afrontar les conseqüències de la pandèmia.