DIVENDRES QUE VE

Els comuns creuen que la presència del Rei a Catalunya «continua sent desaconsellable»

Pisarello assegura que el Monarca no contribueix «a llançar un missatge de modernitat i de bon fer»

undefined55055051 10 03 2020 el secretario primero de la mesa del congreso  ge200926181912

undefined55055051 10 03 2020 el secretario primero de la mesa del congreso ge200926181912 / Marta Fernandez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Unes setmanes després que el Govern vetés la presència de Felip VI en l’entrega de despatx als jutges a Barcelona, En Comú Podem considera que «continua sent desaconsellable» que el Monarca vagi a Catalunya divendres que ve per a l’entrega dels premis de la Barcelona New Economy Week. Així ho ha expressat el portaveu dels comuns al Congrés, Gerardo Pisarello, que ha remarcat que la presència del Rei «no contribueix a llançar un missatge de modernitat i de bon fer». 

El dirigent d’En Comú Podem  ha assegurat que les mateixes raons que es van utilitzar per argumentar l’absència de Felip VI a Barcelona continuen vigents i que, per tant, «continua sent desaconsellable» que el Monarca vagi a Catalunya. Segons ha dit, la posició del partit no obeeix «només a una consideració de tipus republicana» sinó que es deu també a les «opacitats» que envolten la Zarzuela

Notícies relacionades

Quan li han preguntat sobre si aquesta és l’opinió compartida per Unides Podem i els ministres al Govern, Pisarello ha explicat que és el missatge llançat per l’alcaldessa de Barcelona i coordinadora general de Catalunya a ComúAda Colau, que ja va avisar dilluns passat que no serà present en els actes amb el Monarca pels «fets greus que afecten la Monarquia, com que el rei emèrit estigui escapat en una dictadura». 

Referent a això, Pisarello ha insistit que, «en aquest moment, la presència del Rei no contribueix a llançar un missatge de modernitat i de bon fer que l’economia necessita». Tot seguit, ha posat èmfasi que les jornades a les quals assistirà el monarca busquen rellançar l’economia i que «la falta de transparència» que envolta la casa reial no va en la línia del «missatge positiu» que es vol donar.