EL JUDICI DEL PROCÉS

Junqueras i Romeva podran sortir de la presó quatre dies i més hores

La junta de tractament de Lledoners modifica les condicions per les quals els va atorgar l'article 100.2

Carme Forcadell també podrà estar fora del centre penitenciari de Mas d'Enric unes hores més

junqueras2ok

junqueras2ok

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La junta de tractament de la presó de Lledoners ha modificat i ampliat les condicions de l’article 100.2 atorgats a l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i a l’exconseller Raul Romeva. A partir d’ara se’ls permetrà sortir del centre penitenciari quatre dies a la setmana (Junqueras, 10 hores, i Romeva, 12 hores), quan fins ara només se’ls permetia tres dies i sis hores. Aquest canvi està vinculat als seus contractes laborals o al trasllat dels seus llocs de treball, a la recuperació d’hores a causa del confinament i a la petició realitzada pels seus advocats.

Notícies relacionades

Junqueras va sortir per primera vegada de la presó, després de 582 dies, el 3 de març per treballar al campus de Manresa de la Universitat de Vic. Romeva ho va fer un dia abans per treballar en una associació privada avaluant acords de pau i altres conflictes internacionals.

L’expresidenta del Parlament

D’altra banda, la junta de tractament de la  presó de Mas d’Enric (Tarragona) també ha reformat les condicions de l’article 100.2 atorgades al seu dia a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, per fer voluntariat i cuidar-se d’una persona gran. Així podrà abandonar la presó tres dies a la setmana durant 12 hores. El canvi, segons fonts penitenciàries, respon a una modificació temporal de la seu de l’entitat on desenvolupava el voluntariat. Fins ara només podia sortir durant nou hores.