els aeroports estan «reduïts al mínim»

Marlaska no descarta tancar l'espai aeri per la crisi del coronavirus

«S'ha de posar fre que s'estengui el virus», afirma el ministre sobre restringir viatges no essencials a la UE

marlaska-abalos

marlaska-abalos / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
ACN / Europa Press

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, diu que el Govern no descarta tancar l’espai aeri per la crisi del coronavirus, tot i que insisteix que els aeroports estan «reduïts al mínim». En una entrevista a la Cope, Marlaska ha admès també que és «bastant raonable i probable» que es prorrogui l’estat d’alarma.

Marlaska ha assegurat que la proposta de la Comissió Europea de restringir els viatges d’entrada a la Unió Europea que no siguin «essencials» que els 27 del bloc comunitari votaran aquest dimarts té per objectiu «posar fre que s’estengui» el coronavirus. El titular d’Interior ha explicat que aquesta mesura complementària al tancament de fronteres de la UE és una de les «possibilitats reals» que s’abordarà al Consell Europeu extraordinari.

«S’adoptaran les mesures necessàries i precises en el moment precís i atenent les circumstàncies. L’objectiu és posar fre que s’estengui el virus en la població espanyola i europea», ha apuntat el ministre.

En aquest sentit, Grande-Marlaska ha explicat que els països europeus aniran prenent les decisions adequades sense «por» i amb «serenitat» en termes de proporcionalitat i serietat». «S’ha de fer un esforç individual i col·lectiu per autoprotegir-nos», ha afegit.

‘Coronavirus avui’

Petició de Von der Leyen

Notícies relacionades

El ministre s’ha expressat així després que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, demanés aquest dilluns prohibir els viatges d’entrada a la Unió Europea que no siguin «essencials» durant almenys un mes per provar de contenir la propagació del coronavirus, que ha contagiat ja més de 40.000 persones a la Unió Europea.

La qüestió depèn del que decideixin aquest dimarts els caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea en la videoconferència que mantindran a partir de les 17.00 hores per fer balanç de la gestió d’aquesta crisi.