ACCIDENTS MORTALS

La Patrulla Águila estudia el seu futur després de perdre en sis mesos els seus dos pilots experts en les piruetes més extremes

Tant el comandant Garvalena com l'oficial Marín ocupaven el lloc conegut com a 'Solo', el més experimentat, que ha quedat ara vacant

zentauroepp45438724 fotodeldia  graf5209  madrid  12 10 2018   las siete aeronav200302194007

zentauroepp45438724 fotodeldia graf5209 madrid 12 10 2018 las siete aeronav200302194007 / ZIPI

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La mort del comandant Eduardo Garvalena la setmana passada davant La Manga (Múrcia), sumada a la mort de l’oficial Francisco Marín fa tan sols sis mesos, ha sumit la Patrulla Águila en una situació d’incertesa. A la commoció per la pèrdua de dos companys s’afegeix un futur en dubte, ja que tots dos ocupaven el lloc conegut com a ’Solo’, el més experimentat, i que ha quedat ara vacant.

Tant Garvalena com Marín ocupaven aquest lloc, també anomenat ‘Águila 5’, que és el pilot encarregat de portar l’avió als seus límits de la forma més segura i espectacular.

Donada la dificultat del lloc, un ‘Solo’ es dedica a la formació del seu successor. Ara, després de la mort dels seus dos últims ocupants, aquest càrrec ha quedat sense titular ni possible relleu, ja que ningú té prou coneixements per ocupar els comandaments d’aquest lloc en un avió C-101.

Amb base a San Javier (Múrcia), la Patrulla Águila va néixer l’any 1985 com a unitat acrobàtica de l’Exèrcit de l’Aire. És una de les més aplaudides en totes les exhibicions o desfilades en les quals participa, pintant al cel els colors de la bandera d’Espanya.

La formen un cap, set pilots titulars i pilots reserves, tots, a més, professors a l’Acadèmia General de l’Aire (AGA) de San Javier formant els futurs oficials del la Força Aèria espanyola.

Temporada en dubte

Aquesta situació deixa actualment la Patrulla Águila amb només sis integrants i els vols en formació estan suspesos perquè, com que falta un element tan important com el ‘Solo’, han d’estudiar com fer les maniobres sense aquest punt, segons han explicat fonts de l’Exèrcit de l’Aire.

Notícies relacionades

De fet, la Patrulla ara estava dedicada a vols d’entrenament i la seva temporada aquest maig, amb la seva participació a la desfilada pel Dia de les Forces Armades el 30 de maig a Osca com una de les seves cites més importants en agenda.

No obstant, ara tot aquest calendari està en l’aire una decisió sobre si és possible reconfigurar la formació o se suspèn l’activitat temporalment.