DESPRÉS DELS COMICIS

Marín no descarta un pacte JxCat-PSC al Govern

La presidenta de la Diputació recorda que ningú esperava l'acord entre les dues forces a l'ens provincial

zentauroepp50898343 durban sudafrica nuria marin en la cumbre de gobiernos local191114144525

zentauroepp50898343 durban sudafrica nuria marin en la cumbre de gobiernos local191114144525

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de l’Hospitalet i, com a presidenta de la Diputació de Barcelona, la més alta representació institucional del PSC, Núria Marín, ha obert de manera implícita aquest dissabte la porta a un pacte entre els socialistes i Junts per Catalunya, després de les pròximes eleccions que s’han de celebrar aquest any. Quan li van preguntat directament a RAC-1 sobre la qüestió, Marín va replicar que «és una forma de veure-ho». 

La presidenta de la Diputació, que aquesta setmana va rebre el recolzament i la visita del president del Govern, Pedro Sánchez, va explicar que repetir a la Generalitat el pacte que les dues formacions han establert a la Diputació «dependrà dels ciutadans» i els vots que cada partit aconsegueixi a les eleccions.

Esperar les urnes

Ha dit que després de les votacions es veurà «si és necessari o si hi ha voluntat d’arribar a acords», i ha defensat que l’àmbit local, tant la Diputació com els ajuntaments, és exemple d’acords entre formacions ideològicament allunyades.

Notícies relacionades

A la pregunta de si creu que és inviable repetir un tripartit a la Generalitat, ha insistit a «esperar que la ciutadania opini», i ha assegurat que, si fa vuit mesos li haguessin preguntat com seria el govern de la diputació, segurament no ho hagués encertat.

«Hem d’esperar, primer que opini la ciutadania i veure el recolzament que tenim cada partit polític que ens presentem» a les eleccions catalanes, ha dit.