El cap dels Mossos reivindica la presència del cos a l'Europol després de la bona experiència al CITCO

Eduard Sallent diu que s'ha de passar de la «competició» a la «col·laboració» entre policies

GRAFCAT3089 BARCELONA 16/8/2019.- El comisario jefe de los Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, durante la entrevista concedida este viernes a la Agencia Efe, en la que ha analizado la labor policial antes, durante y después de los atentados de Las Ramblas de Barcelona y de Cambrils (Tarragona) de hace dos años, en la víspera de que se conmemore su segundo aniversario. EFE/ Quique García

GRAFCAT3089 BARCELONA 16/8/2019.- El comisario jefe de los Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, durante la entrevista concedida este viernes a la Agencia Efe, en la que ha analizado la labor policial antes, durante y después de los atentados de Las Ramblas de Barcelona y de Cambrils (Tarragona) de hace dos años, en la víspera de que se conmemore su segundo aniversario. EFE/ Quique García / Quique García (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Acn

El comissari en cap delsMossos d’EsquadraEduard Sallent, ha reivindicat aquest divendres la «participació» del cos als organismes de coordinació policial internacional, com la Interpol i l’Europol, però sobretot aquesta última. Després d’integrar-se alCITCO, el cap de la policia catalana ha valorat positivament l’experiència i ha demanat ampliar-la a les policies internacionals per fer més àgils i eficients les comunicacions i les operacions conjuntes. Actualment, els Mossos tenen accés a l’Europol, però limitat.

Notícies relacionades

Sallent ho ha dit durant la clausura de les cinquenes jornades internacionals sobre crim organitzat dels Mossos, que han tractat del tràfic il·lícit de drogues, persones o armes, entre d’altres. El comissari en cap d’Investigació, Rafael Comes, ha dit que l’últim any s’han desarticulat 111 xarxes criminals, 33 de les quals per cultiu de marihuana, i s’han detingut un miler de persones, la meitat sense antecedents policials. Sallent ha opinat que les policies han «de superar models passats de competició» i passar a la «col·laboració», perquè «sumant guanya tothom». Segons ell, certs «plantejaments només beneficien els delinqüents». La integració al CITCO, ha dit Sallent, ha permès als Mossos «veure una eina moderna, efectiva, sistèmica, una manera de treballar, veure de manera molt clara les regles del joc».

Les organitzacions criminals tenen molts mitjans, diners i flexibilitat, i aprofiten els forats legislatius, segons explica Sallent. Per això, creu que «ningú té la solució unilateral; s’ha de treballar amb la resta de cossos i els Mossos poden aportar experiència, coneixement i territorialitat, perquè al final les coses passen a un lloc determinat, i això dona un punt de partida».