COMISSARIA CENTRAL DE LA POLICIA NACIONAL

L'Ajuntament de BCN demana a la Prefectura que abandoni la Via Laietana

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha compartit la carta a Twitter on, a més, demanen la retirada immediata de les tanques del número 43 del cèntric carrer barceloní

undefined40409025 barcelona 2 10 2017   concentracion en via laietana delante 191028163126

undefined40409025 barcelona 2 10 2017 concentracion en via laietana delante 191028163126 / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat mitjançant una carta dirigida al cap de la Policia Nacional a Catalunya que la Prefectura abandoni la Via Laietana perquè «no és el lloc adequat per a un equipament d’aquestes característiques».

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha compartit la missiva a Twitter en què, a més, asseguren que no s’ha «de normalitzar» la presència policial. 

«Els veïns i veïnes dels carrers de Tomàs Mieres i Julià Portet ens han fet arribar la seva preocupació perquè els carrers on viuen estan actualment tancats al trànsit, i les seves entrades i sortides estan custodiades per agents de la Policia Nacional, la qual cosa els complica l’accés i els incomoda», pot llegir-se. «A més, aquest tancament impedeix el trànsit en una zona molt freqüentada també per vehicles», afegeixen a la carta. 

«Considerem que els tancaments dels carrers són innecessaris quan no hi ha cap concentració. Amb aquesta carta instem que els carrers deixin d’estar tancats i que les tanques es retirin com més aviat millor per poder recuperar la normalitat que no és possible amb als carrers ocupats intensivament per les forces policials», asseguren. 

Així, després de diversos paràgrafs, i en últim lloc, el regidor aprofita per demanar al cap de la Policia que retirin la Prefectura de Via Laietana. «Aprofito també la present per fer-los arribar el convenciment que aquest lloc, Via Laietana, 43, no és l’espai idoni per a un equipament d’aquestes característiques i que s’ha d’iniciar un diàleg sobre el seu futur en una altra ubicació», explica Rabassa en la missiva.

L’ajuntament matisa

Notícies relacionades

Fonts del consistori han precisat que el regidor s’ha referit a la necessitat d’abordar el debat sobre un possible trasllat «de manera serena en un futur, i no de manera immediata». «Es tracta d’una qüestió històrica de la qual s’ha parlat en moltes ocasions i, fins i tot, s’ha tractat al Congrés dels Diputats», afegeixen aquestes fonts.

Per la seva banda, fonts del PSC, soci de govern de Barcelona en Comú, han volgut deixar clar que els socialistes no comparteixen en absolut l’opinió de Rabassa ni la conveniència d’abordar aquestes qüestió en el context actual. «Ni és l’actitud del govern municipal ni aquest debat és sobre la taula», afirmen