ELECCIONS GENERALS

Salvini, d'abraçar les estelades a felicitar Vox

L'ultradretà italià desitja "de tot cor" a Santiago Abascal un "gran resultat" el 28-A

En el passat, el polític es va deixar fotografiar innombrables vegades amb la bandera independentista

salvini1

salvini1

2
Es llegeix en minuts
Reyes Susín

L’ultradretà Matteo Salvini, vicepresident d’Itàlia, ha abraçat en nombroses ocasions l’estelada reclamant la independència de Catalunya. En el passat, la Lliga va intentar acostar-se al nacionalisme català des que Umberto Bossi va fundar el partit el 1991. Jordi Pujol va acudir a alguns actes institucionals de Bossi i també l’exlíder d’ERC Àngel Colom es va mostrar proper al moviment italià. 

En l’actualitat, la Lliga ja no és independentista. Enrere van quedar les arengues de "Roma, lladre", que Salvini enarborava als anys 90, per clamar ara "Brussel·les, lladre". La Lliga desperta ara més simpaties a Le Pen i Trump i, a més, ja ha oblidat l’aventura secessionista de la Padània, al nord d’Itàlia, i ara és un partit autonomista.

Per això Salvini va enviar ahir a la nit aquest efusiu missatge de recolzament a Santiago Abascal a Twitter: 

El vicepresident italià va traslladar el seu suport a Vox perquè el partit de Santiago Abascal pugui portar a Espanya "el mateix canvi" que el partit ultradretà Lliga ha portat a Itàlia. Salvini trasllada el seu "desig de tot cor" en les eleccions i li augura "un gran resultat". 

L’objectiu d’aquesta victòria, que Vox pugui "portar a Espanya el mateix canvi que la Lliga ha portat a Itàlia" amb el seu govern, en coalició amb el Moviment 5 Estrelles (M5S).  Entre els canvis, anomena "el bloqueig de la immigració il·legal, la defensa de les fronteres, la protecció de la història, la cultura i la civilització europees de les amenaces de l’extremisme islàmic, la protecció de la família i la feina per als joves, el dret a la jubilació, la defensa mediambiental, de la pesca i de l’agricultura."

Diputats amb una estelada al Parlament italià.

Notícies relacionades

A més, ha emfatitzat que l’època de l’Europa de buròcrates, banquers i llagrimosos "s’ha acabat". "La gent torna", ha celebrat Salvini, que remarca que si guanya Vox també ho fa "el sentit comú, el canvi i el futur".

Per la seva banda, Abascal ha agraït el seu suport a l’italià, a qui ha traslladat una "abraçada". "Estic segur que les nacions d’Europa reaccionaran per defensar les seves fronteres, la seva sobirania i la nostra civilització. Espanya reaccionarà també per defensar la seva unitat nacional. Sense por de res ni de ningú", ha indicat en el seu missatge: