Eleccions del 28 d'abril

Ampliat el termini del vot per correu fins al divendres 26 d'abril

Les oficines prolonguen una hora més al dia el seu horari d'atenció al públic

3393101 59-correos-db

3393101 59-correos-db / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

 La Junta Electoral Central (JEC) ha ampliat el termini per votar per correu fins divendres que ve, dia 26, a les 14.00 hores, dos dies abans de les eleccions generals previstes per diumenge.

Abans, Correus havia decidit ampliar l’horari d’obertura de les seves oficines i reforçar la seva plantilla després que la Junta Electoral Central (JEC) aprovés aquest dilluns ampliar 24 hores més, en concret fins dijous, 25 d’abril, el termini per a l’entrega dels vots per correspondència.

En la seva resolució d’aquest dilluns, l’organisme arbitral ja recordava a Correus la seva obligació d’assegurar la remissió en temps hàbil dels esmentats vots a les meses electorals en la jornada electoral del pròxim 28 d’abril.

Per garantir el dret de vot dels electors que opten per exercir-lo per correspondència, les 2.400 oficines de Correus que hi ha a Espanya han ampliat una hora més al dia el seu horari d’atenció al públic entre dimarts i dijous. Independentment de l’horari de cada oficina, obriran mitja hora abans de la seva obertura i tancaran mitja hora després dels seus horaris habituals.

Revisar la bústia

En una nota de premsa, Correus recorda que ha mantingut el 100% dels llocs de treball d’atenció al client durant tot el període habilitat per al vot per aquesta via i que ha creat 500 llocs addicionals d’admissió específicament per a la feina d’aquests dies.

Notícies relacionades

Una altra de les mesures que s’han establert és que els carters tenen l’obligació de fer dos intents d’entrega en mà al sol·licitant de la seva documentació electoral, abans de deixar l’avís d’absència a la bústia que indica que s’ha de recollir el sobre a l’oficina més pròxima. Per això, Correus ha recordat als votants que han sol·licitat el vot d’aquesta manera que hi estiguin pendents d’estar al domicili aquests dies i de revisar la bústia per si han deixat el resguard.