Casado avisa contra Cs i Vox: «Després no hi ha llibre de reclamacions»

El líder del PP demana «concentrar» el vot en el seu partit en un míting a Valladolid, un exemple de província petita en què, segons els sondejos, irrompen els ultres

undefined47749004 graf820 vila 13 04 2019 el presidente del partido popul190413201317 / RAUL SANCHIDRIAN

undefined47749004 graf820   vila  13 04 2019   el presidente del partido popul190413201317
undefined47743479 graf508  valladolid  13 04 2019   el presidente nacional del190413141055

/

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado ha aprofitat la seva escala a Valladolid, una d’aquestes províncies petites que, segons les enquestes, poden convertir-se en el seu llast el 28-A, per advertir sobre la falta d’experiència de Vox i de Ciutadans. A la plaça davant l’església de San Pablo, el candidat del PP ha avisat els que dubten sobre qui votar que tardaran “uns altres quatre anys”  a poder fer-ho si s’equivoquen. No valdrà penedir-se. “No hi ha segona volta, no hi ha un llibre de reclamacions. Potser algú diu ‘escolta, que em vaig donar el gust i vaig votar algú que va venir per aquí’. I en efecte no tenia res, no havia gestionat res, no tenia equip, no eren més que trànsfugues, persones que acaben d’arribar. No era més que algú que venia fum i ens hem topat de cara amb la realitat”, ha exclamat davant d’unes dues mil persones. 

A Valladolid, on es juguen cinc escons, l’últim CIS assenyala que el PP perdria un dels dos diputats que té i Vox entraria amb un parlamentari. Units Podem es quedaria sense el que té, el PSOE pujaria d’un a dos i Ciutadans mantindria el parlamentari obtingut el 2015.

Casado ha demanat “concentrar esforços” en la candidatura popular, que a la província encapçala l’exministra Isabel García Tejerina, l’exemple, segons la seva opinió, que el seu partit té experiència de gestió. El candidat conservador dona per fet que necessitarà pactar amb la resta de partits de la dreta, però remarca que “el motor” només pot ser el PP.

Burla de l’holograma

Notícies relacionades

El candidat a la Moncloa s’ha arribat a burlar de l’“holograma” que va utilitzar Albert Rivera la nit de l’arrencada de campanya i li ha demanat que no s’equivoqui d’“adversari”. “L’adversari és Sánchez. Quins nervis”, ha deixat anar abans de queixar-se que el polític català li atribueixi falta d’energia. “¡Però si portem set vegades més actes que ells! ¡Aquests de la nova política!”, ha afegit.

El repartiment de ministeris

Tot i aquesta reprimenda a Ciutadans i Vox, Casado també ha mantingut en el seu discurs les crítiques al president del Govern, Pedro Sánchez, un perill per a Espanya, ha remarcat. “Deixar Sánchez a la Moncloa és deixar la guineu a cura de les gallines”, ha assegurat abans de deixar Valladolid per visitar una granja de gallines a Meneses Campos (Palència). El polític popular ha repetit el risc que “vengui Espanya a trossos i a terminis amb tal de seguir a la poltrona”. En la seva al·locució, ha anat mostrant el seu temor al fet que si el socialista forma Govern acabi entregant a Pablo Iglesias el Ministeri del’Interior; a Quim Torra, Administracions Territorials; a Carles Puigdemont, Exteriors i a Arnaldo Otegi, Justícia.