Forn demanarà sortir de presó per ser president de mesa electoral el 28-A

La dona de l'exconseller espera que el jutge Marchena consideri que és un bon motiu per deixar-lo en llibertat

GRAF7091. MADRID, 14/02/2019.- Imagen tomada de la señal institucional del Tribunal Supremo de la declaración del exconseller de Interior del Govern catalán Joaquim Forn durante la tercera jornada del juicio del procés en la Sala de Plenos del Tribunal Supremo. Joaquim Forn ha subrayado este jueves que los Mossos d’Esquadra advirtieron al Govern de que el 1-0 podrían producirse actos puntuales pero no una violencia generalizada. EFE/Tribunal Supremo

GRAF7091. MADRID, 14/02/2019.- Imagen tomada de la señal institucional del Tribunal Supremo de la declaración del exconseller de Interior del Govern catalán Joaquim Forn durante la tercera jornada del juicio del procés en la Sala de Plenos del Tribunal Supremo. Joaquim Forn ha subrayado este jueves que los Mossos d’Esquadra advirtieron al Govern de que el 1-0 podrían producirse actos puntuales pero no una violencia generalizada. EFE/Tribunal Supremo / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’exconseller d’Interior Joquim Forn, en presó preventiva per l’1-O, ha demanat al Tribunal Suprem sortir de la presó, ja que ha sigut citat per la Junta Electoral per presidir una mesa en les eleccions generals del 28 d’abril.

La dona de Forn, Laura Masvidal, ha explicat en una entrevista a l’emissora RAC1 que el seu marit ha rebut una citació per presidir una mesa electoral, per la qual cosa espera que el jutge Manuel Marchena consideri que és un bon motiu per deixar-lo en llibertat.

“Vam presentar un escrit immediatament perquè pugui sortir de la presó per ser president de mesa. No sé com ho han plantejat, però ja està gestionat”, ha indicat Masvidal, que ha recordat que fins ara els tribunals han bloquejat de forma sistemàtica totes les peticions de Forn per sortir de la presó.

Notícies relacionades

Masvidal ha apuntat que Forncap de llista de JxCat per a l’alcaldia de Barcelona, hauria de poder sortir per presidir la mesa electoral, ja que “té els seus drets i deures polítics intactes” i formar part de la mesa toca “per sorteig aleatori”.

Joaquim Forn, actualment pres a la presó de Soto del Real (Madrid), és un dels 12 dirigents independentistes processats en la causa de l’1-O que està jutjant el Tribunal Suprem.