Una jutge obre diligències pel faristol fet malbé davant de la Direcció de Policia a Barcelona

El pal informatiu recordava les tortures que es van produir a l'edifici durant el franquisme

placa-cremada

placa-cremada
comisaria-laietana

/

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La jutge del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona ha ordenat aquest divendres obrir diligències prèvies per l’atac que va fer malbé el faristol informatiu davant de la Direcció Superior de Policia de Catalunya, en el número 43 de la Via Laietana de Barcelona, que recordava tortures que es van produir a l’edifici.

Considera que els fets "fan presumir la possible existència d’una infracció penal", i requereix a la Direcció de Policia de Barcelona les gravacions de les càmeres de seguretat de la façana de la comissaria, segons la interlocutòria d’incoació de diligències, consultada per Europa Press, després d’una denúncia de l’Ajuntament.

A més, requereix que es faciliti el número professional dels agents del Cos Nacional de Policia "que en el seu cas es trobaven donant servei de guàrdia a les portes de l’esmentada comissaria en la nit dels fets".

Fonts de la Policia Nacional van explicar a Europa Press quan es va fer malbé el faristol que durant la nit no hi ha agents que vigilin l’exterior de l’edifici –es vigila des de l’interior– i que les càmeres de seguretat graven el perímetre de l’immoble, mentre que la placa està fora d’aquesta zona de videovigilada, segons van assegurar.

Denúncia de l’ajuntament

Notícies relacionades

L’Ajuntament va denunciar l’atac al faristol –que es va produir dos dies després de la seva instal·lació i es va fer amb líquid corrosiu– i va assegurar que el tornaria a col·locar en defensa de la memòria antifeixista i republicana.

El faristol exposava les tortures que es van realitzar a l’interior de l’edifici, que va ser seu de la Brigada Politicosocial i el "centre de la repressió política franquista a Barcelona", segons el text que exposava la placa.

Temes:

Franquisme