L'ajuntament hi mostra la seva disconformitat

L'Armada atracarà el barco de guerra 'Juan Carlos I' a Euskadi

S'anuncia oficialment l'escala a Getxo, tot i el rebuig del PSE, Bildu, el PNB i Podem

buque-juan-carlos-i

buque-juan-carlos-i

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Armada  ha anunciat oficialment aquest dimecresl’escala del portaaeronaus ‘Juan Carlos I’ al port de Getxo (Biscaia) el pròxim cap de setmana, malgrat el rebuig que ha generat entre els grups municipals del PSE, Bildu, el PNB i Podem.

En una nota de premsa, l’Armada ha anunciat que el seu barco insígnia té prevista la seva escala a Getxo aquest divendres dia 22 i hi prolongarà la seva estada durant tot el cap de setmana, amb jornades de portes obertes per als ciutadans.

Aquesta visita ha generat polèmica després quel’ajuntament  de la localitat aprovés una declaració mostrant la seva disconformitat "amb la presència de barcos de guerra" al seu port. Hi van votar a favor el Govern municipal, format pel PNB i el PSE, Guk (plataforma que inclou Podem) i EH-Bildu; mentre que els representants del PP i Ciutadans van rebutjar la proposta. També Podem a la localitat ha rebutjat la visita.

Exèrcit de l’Aire 'Sirio 19'

El 'Juan Carlos I' recalarà a Getxo en el marc de la seva participació en l’exercici de l’Exèrcit de l’Aire 'Sirio 19', que se celebra entre el 18 i el 29 de març en l’espai aeri del nord de la Península Ibèrica i en diverses localitzacions com Saragossa, Madrid, Burgos, Sòria, Valladolid, Salamanca, el golf de Biscaia i el Polígon de Tiro de Bardenas Reales (Navarra).

Notícies relacionades

L’Exèrcit de l’Aire defineix el ‘Sirio 19’ com el seu exercici més complex i ambiciós en els últims anys, tant pel nombre d’unitats implicades com per la varietat de missions que s’ensinistrarà i s’avaluaran.

Per a això, l’exercici ha ambientat en la meitat nord d’Espanya un escenari fictici en el qual la situació política i militar entre dos països ficticis, Nordia i Iberness, evoluciona des de la crisi fins al conflicte.