Trobada amb la Marina britànica

Gibraltar denuncia que un patruller espanyol va intentar fer fora dos vaixells civils fondejats davant del Penyal

Els vaixells "no es conduïen d'acord amb l'esmentat dret de pas innocent i els va assenyalar l'esmentat incompliment", explica Espanya

undefined45979546 file photo  the spanish flag flies at the gibraltar spain bo181121173912

undefined45979546 file photo the spanish flag flies at the gibraltar spain bo181121173912 / Jon Nazca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

ElGovern de Gibraltarha denunciat que unbarco de guerra espanyolva ordenar a diversos barcos comercials que estaven fondejats davant del Penyal queabandonessin aquestes aigüesi va desistir del seu requeriment després de trobar-se amb unitats de la Marina britànica, cosa que el va portar a navegar per allunyar-se d’aquesta zona. Segons el Govern gibraltareny, el barco de guerra espanyol va ordenar a diversosbarcos civilsque estaven fondejats a la zona oriental de la costa de Gibraltar que abandonessin aquestes aigües, però els vaixells van decidirmantenir-seen la seva posició.

Posteriorment, laMarina britànicava sortir a trobar el patruller espanyol que, segons la versió gibraltarenya, navegava per la costa amb les seves armes descobertes i amb militars operant-les. "Només hi ha un valor molest per a aquests jocs tontos que juguen els que no accepten la irreprotxablesobirania britànicaa les aigües entorn de Gibraltar", ha afirmat un portaveu del Govern gibraltareny.

Notícies relacionades

Segons el diari 'Gibraltar Chronicle', l’incident va tenir lloc diumenge a la nit i el barco de guerra espanyol implicat és el'Tornado', un patruller de l’Armada espanyola.   La Marina britànica va enviar a un barco i una zodiac a latrobada del patruller espanyol, que llavors, segons el relat gibraltareny,es va allunyarnavegant lentament. El diari gibraltareny ha difós unàudioque ha identificat com la conversa entre el barco de guerra espanyol i els vaixells civils 'Ivor Accord' i 'Great Victor', en què ha destacat que el patruller espanyol va retreure als vaixells britànics que estaven "violant lacondició de passatge innocent".

El Ministeri d’Exteriors ha remarcat que les aigües que envolten el Penyal són "mar territorial espanyol". "El 'Tornado' va observar que alguns vaixells a la zona no es conduïen d’acord amb l’esmentat dret de pas innocent i els va assenyalar l’esmentat incompliment", ha explicat Espanya.

Temes:

Gibraltar