Anar al contingut

Trobada amb la Marina britànica

Gibraltar denuncia que un patruller espanyol va intentar fer fora dos vaixells civils fondejats davant del Penyal

Els vaixells "no es conduïen d'acord amb l'esmentat dret de pas innocent i els va assenyalar l'esmentat incompliment", explica Espanya

El Periódico / Agencias

Gibraltar denuncia que un patruller espanyol va intentar fer fora dos vaixells civils fondejats davant del Penyal

Jon Nazca

El Govern de Gibraltar ha denunciat que un barco de guerra espanyol va ordenar a diversos barcos comercials que estaven fondejats davant del Penyal que abandonessin aquestes aigües i va desistir del seu requeriment després de trobar-se amb unitats de la Marina britànica, cosa que el va portar a navegar per allunyar-se d’aquesta zona. Segons el Govern gibraltareny, el barco de guerra espanyol va ordenar a diversos barcos civils que estaven fondejats a la zona oriental de la costa de Gibraltar que abandonessin aquestes aigües, però els vaixells van decidir mantenir-se en la seva posició.

Posteriorment, la Marina britànica va sortir a trobar el patruller espanyol que, segons la versió gibraltarenya, navegava per la costa amb les seves armes descobertes i amb militars operant-les. "Només hi ha un valor molest per a aquests jocs tontos que juguen els que no accepten la irreprotxable sobirania britànica a les aigües entorn de Gibraltar", ha afirmat un portaveu del Govern gibraltareny.

Segons el diari 'Gibraltar Chronicle', l’incident va tenir lloc diumenge a la nit i el barco de guerra espanyol implicat és el 'Tornado', un patruller de l’Armada espanyola.   La Marina britànica va enviar a un barco i una zodiac a la trobada del patruller espanyol, que llavors, segons el relat gibraltareny, es va allunyar navegant lentament. El diari gibraltareny ha difós un àudio que ha identificat com la conversa entre el barco de guerra espanyol i els vaixells civils 'Ivor Accord' i 'Great Victor', en què ha destacat que el patruller espanyol va retreure als vaixells britànics que estaven "violant la condició de passatge innocent".

El Ministeri d’Exteriors ha remarcat que les aigües que envolten el Penyal són "mar territorial espanyol". "El 'Tornado' va observar que alguns vaixells a la zona no es conduïen d’acord amb l’esmentat dret de pas innocent i els va assenyalar l’esmentat incompliment", ha explicat Espanya.

Temes: Gibraltar