Oceà Índic

Espanya assumeix el comandament de l'operació Atalanta contra la pirateria

El 29 de març es trasllada a la base de Rota el quarter general de la missió

zentauroepp12172046 rota   cadiz  22 01 2010   partida del buque de la armada ca181029102407

zentauroepp12172046 rota cadiz 22 01 2010 partida del buque de la armada ca181029102407 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Les Forces Armades espanyoles han assumit el comandament de la Força Naval de la Unió Europea a Somàlia en l’operació dedicada a la lluita contra la pirateria i la prevenció d’actes de robatori a mà armada a l’Oceà Índic, així com la protecció dels barcos del Programa Mundial d’Aliments.

La fragata 'Navarra', a bord de la qual s’ha celebrat l’acte de traspàs, serà el barco de comandament de l’operació Atalanta durant els pròxims cinc mesos sota les ordres del contraalmirall espanyol Ricardo Atanasio Hernández López.

Durant aquest període, el contraalmirall de la 'Navarra' exercirà com a comandant de la força de la Task Force (TF) 465 de la Unió Europea (UE), integrada per l’EU NAVFOR Somàlia, segons ha informat l’Estat Major de la Defensa (EMAD).

És la tercera vegada que la fragata 'Navarra' participa en aquesta missió i la primera com a barco de comandament. Compta amb prop de 230 persones, entre personal de la dotació, personal de la Unitat Aèria Embarcada de la Desena Esquadrilla d’Aeronaus, un equip complet d’operacions especials de la Unitat de Guerra Naval Especial i el mateix Estat Major de l’operació.

Amb aquesta és la novena vegada que Espanya assumeix el comandament del’operació Atalanta després de més d’una dècada de participació de les Forces Armades espanyoles en aquesta missió.

Quarter general a Espanya

Notícies relacionades

El comandament de l’operació coincidirà amb el trasllat a Espanya del quarter general de la missió el pròxim 29 de març, que s’instal·larà a la base de Rota (Cadis) des de Northwood (Regne Unit) com a conseqüència del ‘brexit’.

A més, Espanya va aconseguir convertir la base gaditana en un delsquarters generals de la Unió Europea (OHQ). Tot això va comportar una inversió d’1,5 milions d’euros a Rota.