Podem proposa una assignatura de feminisme en l'educació pública

Montero reivindica la necessitat d'"educar en igualtat" des de petits

Echenique nega que s'hagi planificat la substitució d'Iglesias

zentauroepp42589366 madrid   20 03 18  irene montero  podemos  hace declaracione180320140012

zentauroepp42589366 madrid 20 03 18 irene montero podemos hace declaracione180320140012 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Podem va revelant, a poc a poc, algunes de les mesures que conformaran el seu programa polític de cara a les eleccions del 28 d’abril. La nova proposta feta pública per la número dos del partit, Irene Montero, és la implantació d’una "assignatura de feminisme" en totes les escoles públiques. L’objectiu, assenyala, seria "educar en igualtat" els nens des que són petits. 

Aquesta iniciativa va ser presentada dilluns passat per Isabel Serra, candidata a cap de llista per Podem a la Comunitat de Madrid. En l’acte de presentació de la seva candidatura, Serra va anunciar que si arribava a la presidència de l’Assemblea madrilenya instauraria una assignatura de feminisme a les escoles públiques de la regió. Ara, Montero ha volgut ampliar aquesta idea fins al pla estatal: "Crec que educar en igualtat és una de les coses més importants que hem de fer en les nostres societats". 

Coincidint amb la setmana del 8-M, la portaveu d’Units Podem ha explicat que cal aconseguir que els nens, a través de l’educació, creixin sabent que "és intolerable" que "les dones, pel fet de ser-ho, visquin pitjor". A més, Montero ha instat a buscar una educació en feminisme "transversal" en totes les assignatures.

Lideratge feminista

Notícies relacionades

La intriga creada per Montero sobre la substitució de Pablo Iglesias al capdavant del partit per una dona suscita tota mena d’hipòtesis. L’últim a pronunciar-se ha sigut el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, que ha negat que hi hagi algun pla sobre el futur del lideratge morat. El nom que més sona per afrontar la direcció de la formació és el de la mateixa Irene Montero.