ELS COMICIS DEL 26 DE MAIG

Isabel Serra es presenta per encapçalar Podem a la Comunitat de Madrid

L'actual diputada regional ha anunciat la seva intenció d'acudir a les primàries per optar a les eleccions autonòmiques

En el cas que fos elegida cap de llista s'haurà d'enfrontar amb Clara Serra, la seva germana i número dos d'Errejón a Más Madrid

GRAF666  MADRID  ESPANA   28 11 2017 - La diputada de Podemos en la Asamblea de Madrid Isabel Serra  durante las declaraciones a la Agencia Efe esta tarde en Madrid  EFE Sergio Barrenechea

GRAF666 MADRID ESPANA 28 11 2017 - La diputada de Podemos en la Asamblea de Madrid Isabel Serra durante las declaraciones a la Agencia Efe esta tarde en Madrid EFE Sergio Barrenechea / Sergio Barrenechea (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La candidatura de Podem a la Comunitat de Madrid comença a cobrar forma. L’actual diputada regional Isabel Serra ha anunciat que es presentarà per encapçalar les llistes morades a l’Assemblea de Madrid. Aquest pas endavant de Serra es produeix mesos després que Íñigo Errejón fes pública la seva intenció de presentar-se als comicis autonòmics del 26 de maig amb Más Madrid, el partit impulsat per Manuela Carmena, i no amb Podem, deixant el seu partit sense candidat a escassos mesos que s’instal·lin les urnes.

"Després d’unes jornades de reflexió he decidit presentar la meva candidatura", ha assenyalat Serra, el nom de la qual era un dels més sonats per liderar el projecte regional. Serà aquest dilluns en un acte públic a Vallecas on exposarà els motius que l’han portat a iniciar aquest nou camí. No obstant, la diputada encara haurà de passar pel procés de primàries obert en l’organització autonòmica. Del 13 al 17 de març els inscrits en el partit podran votar per configurar la llista al Parlament de Madrid i elegir el cap de llista.

Pactes amb IU

Des que Errejón va dinamitar la candidatura d’Units Podem a la Comunitat de Madrid, l’escenari que s’ha obert a l’esquerra madrilenya ha sigut de desconcert i incertesa. No obstant, amb les eleccions autonòmiques acostant-se, les diferents formacions es van recuperant del cop sofert i es comença a configurar un nou panorama. 

La coalició entre IU i Podem encara no està tancada a la Comunitat de Madrid. Les direccions estatals dels dos partits van enviar als seus òrgans regionals una proposta per presentar-se sota el nom d’Unides Podem. Un document que els morats a Madrid donen per bo i recorden que la seva militància ja va aprovar anar de la mà d’IU fa uns mesos. No obstant, Esquerra Unida regional ha decidit convocar un referèndum per preguntar als seus inscrits si desitgen o no reeditar aquesta aliança. Els resultats d’aquesta consulta no es coneixeran fins al 12 de març.

Más Madrid i Clara Serra

Notícies relacionades

El tercer actor en discòrdia al territori és Más Madrid. El partit liderat per Carmena i Errejón també es troba a les portes de la celebració d’un procés intern de primàries per ratificar els dos líders com a caps de llista a l’Ajuntament i la Comunitat i per configurar els seus respectius equips. El procés de votació començarà el pròxim 12 de març i acabarà el 18 del mateix mes. 

Entre els noms que acompanyaran Errejón destaca la número dos, Clara Serra, portaveu de Podem al Parlament autonòmic i germana d’Isabel Serra. Després de la celebració de les primàries en les dues formacions podria obrir-se un panorama en què les dues germanes Serra haguessin de competir a les urnes: Clara per Más Madrid i Isabel per Podem. Tan sols un acord inesperat d’última hora entre les dues formacions per unir-se en la mateixa llista podria evitar aquest enfrontament familiar.