INCERTESA EN EL LIDERATGE

Montero agita la campanya de Podem

La número dos del partit morat assegura que "aviat" una dona substituirà Iglesias

L'alcaldable d'Àvila, en el focus després de revelar-se que va complir condemna per assassinat

undefined46484727 irene montero190111235344

undefined46484727 irene montero190111235344 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

En la setmana del 8-MIrene Montero ha agitat la campanya electoral de Podem. "La pròxima persona que sigui secretària general [en el seu partit] serà una dona", va sentenciar dilluns a la nit en una entrevista a TVE, i va obrir la veda a tota mena d’especulacions sobre qui substituirà Pablo Iglesias al capdavant de la formació. I, no menys important, quan es produirà aquest relleu en el lideratge. La número dos del partit morat només va avançar que el canvi tindrà lloc "aviat". Aquest anunci tan imprecís arriba a menys de dos mesos de les eleccions del 28-A i amb Iglesias de baixa per paternitat fins a finals de març. 

Notícies relacionades

El missatge de Montero posa damunt la taula tres possibilitats. La primera de les quals apunta a un intent de capitalitzar el vot femení a tres dies que se celebri el Dia de la Dona. D’altra banda, el propòsit de la portaveu morada podria ser deixar entreveure un possible canvi en la direcció de Podem abans dels comicis d’abril. Un gest que podria servir de revulsiu davant la tendència negativa que obté el partit en les enquestes. En últim lloc, la hipòtesi més plausible és que Montero estigui preparant el terreny perquè Iglesias li cedeixi la secretaria general en el cas d’obtenir uns mals resultats a les urnes. 

Una condemna del 1985

La incertesa generada arriba acompanyada d’una polèmica en les llistes de Podem a l’alcaldia d’ÀvilaPilar Baeza, candidata a l’ajuntament, va ser condemnada a 30 anys de presó per ser còmplice d’un assassinat el 1985. Baeza va proporcionar l’arma amb què el seu nòvio i un amic van matar un home que presumptament l’havia violat. Després de passar set anys a la presó avilesa va començar a formar part de moviments socials a la capital provincial fins a aconseguir ser cap de llista al consistori. Ara, el seu passat obre el debat polític sobre si ha d’aspirar o no a l’alcaldia, tot i que el partit ja ha expressat el seu recolzament a la candidata. "Ja va complir el seu deute amb la societat", ha recalcat el líder de Podem a Castella i LleóPablo Fernández.