Presència femenina en política

Belarra descarta que lideri Podem, després de les declaracions de Montero

La portaveu morada diu que està "convençuda" que la pròxima persona al capdavant del partit "serà una dona"

GRAF4099. MADRID, 26/02/2019.- La portavoz de Unidos Podemos en el Congreso, Irene Montero, y su compañera de partido, Ione Belarra, este martes durante el pleno del Congreso, el último de esta legislatura. EFE/Kiko Huesca

GRAF4099. MADRID, 26/02/2019.- La portavoz de Unidos Podemos en el Congreso, Irene Montero, y su compañera de partido, Ione Belarra, este martes durante el pleno del Congreso, el último de esta legislatura. EFE/Kiko Huesca / Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu adjunta de Podem al Congrés, Ione Belarra, ha descartat aquest dimarts que sigui candidata a secretària general del partit morat després que la portaveu parlamentària, Irene Montero, apostés aquest dilluns per què qui succeeixi Pablo Iglesias sigui una dona.

"No està en els meus plans, en els meus plans hi ha guanyar les eleccions del 28 d’abril", va assenyalar Belarra en una entrevista a TVE, al ser preguntada per les paraules de Montero en una entrevista aquest dilluns.

Segons la diputada navarresa, Montero ha posat una "evidència" sobre la taula ja que al nostre país "és el temps de les dones".

Montero ha dit estar "convençuda" que la pròxima persona al capdavant de la formació morada "serà una dona". "En el nostre cas, serà aviat", ha dit al ser qüestionada en l’entrevista pel lideratge femení en la política espanyola i pel fet que els candidats de les quatre principals forces siguin homes.

Notícies relacionades

De cara al pròxim 8 de març, Belarra ha indicat que afronta aquesta jornada "amb molta il·lusió". "És una de les coses que ens ha donat molta esperança", ha afirmat Belarra després de recordar desigualtats que continuen afrontant les dones en aspectes socials o laborals.

"El futur ve de la mà de les dones, durant molt temps se’ns han negat molts espais i això ja s’ha acabat", ha conclòs.