A TVE

Montero: "El següent secretari general de Podem serà una dona"

La portaveu morada al Congrés rebutja recolzar qualsevol pacte postelectoral entre PSOE i Cs

Demana resoldre aviat el conflicte català per parlar d'altres temes que preocupen els ciutadans

d942efc8-6eb8-4146-8204-225201e8aa05-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Quan només falten cinc dies perquè es reivindiqui el paper de la dona en la societat, la ‘número dos’ morada, Irene Montero, ha llançat un missatge clar sobre el futur lideratge del seu partit: "El següent secretari general de Podem serà una dona". Així de contundent s’ha mostrat la portaveu d’Units Podem al Congrés al ser preguntada per l’absència de candidates a la presidència del Govern en les pròximes eleccions. 

"Estic convençuda que canviarà aviat", ha deixat caure Montero aquest dilluns en una entrevista a TVE. Deixa així la porta oberta a ser la següent secretària general del partit. La possibilitat que substitueixi Pablo Iglesias al capdavant de Podem s’ha comentat molt dins de la formació i, tot apunta, que cada vegada està més a prop. 

Sobre la vaga del 8-M, Montero ha assegurat que es tractarà d’una "fita que influirà en la política mundial". A més, ha volgut reivindicar el paper que pugui jugar Espanya en l’àmbit internacional amb les mobilitzacions feministes del pròxim divendres: "Construirem de nou un exemple democràtic". 

Pacte PSOE-Cs

Els morats no es fien dels marcs postelectorals que dibuixen les enquestes. Per a Montero, davant les eleccions del 28-A, l’escenari està "completament obert" a sorpreses. El que sí que sembla tenir clar és que no recolzaran un pacte entre PSOE i Cs, una por que s’estén cada vegada més entre els morats. La dirigent de Podem ha explicat que Pedro Sánchez i Albert Rivera junts "no podrien implementar cap mesura que fos bona per a la gent". 

A més, Montero s’ha erigit com la possibilitat per continuar amb els avenços socials. "El PSOE, gràcies a la nostra pressió i capacitat de negociar, ha arribat fins al límit d’on podia arribar", ha sentenciat abans de demanar el vot dels ciutadans per tenir la força necessària per plantar cara a les elèctriques o vincular les pensions a l’IPC. 

Posar fi al conflicte català

Notícies relacionades

Montero ha demanat posar fi al conflicte català. "Tant de bo que el resolguem aviat", ha dit abans de recordar que la posició del seu partit és a favor del "diàleg" entre totes les forces polítiques i un "referèndum pactat". Els morats sempre han defensat aquesta actitud arribant fins i tot a rebutjar un pacte amb Sánchez al plantejar la consulta a la ciutadania com una línia vermella. 

No obstant, Montero ha afirmat que la ciutadania està cansada d’escoltar parlar únicament de Catalunya. "Volen que no parlem tant de Catalunya i que parlem més del tren d’Extremadura i de com s’està buidant l’Espanya rural".