Petició d'asbolució

La defensa denuncia que el cas dels espies és un "judici polític entre el PSOE i el PP"

L'advocat dels tres acusats ha estimat que el procediment només beneficia els partits

GRAF8926  MADRID  23 03 2018 -La expresidenta de la Comunidad de Madrid  Esperanza Aguirre  durante su comparecencia en la comision de corrupcion de la Asamblea de Madrid  en la que ha asegurado que no hizo  tramaps  en sus 35 anos de trayectoria politica y ha recalcado que ya ha asumido  su responsabilidad  dimitiendo de todos sus cargos  EFE  Emilio Naranjo

GRAF8926 MADRID 23 03 2018 -La expresidenta de la Comunidad de Madrid Esperanza Aguirre durante su comparecencia en la comision de corrupcion de la Asamblea de Madrid en la que ha asegurado que no hizo tramaps en sus 35 anos de trayectoria politica y ha recalcado que ya ha asumido su responsabilidad dimitiendo de todos sus cargos EFE Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ramón González Bosch, l’advocat dels tres acusats d’espiar el 2008 rivals de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, ha al·legat en la vista que aquest cas és "un judici polític entre el PSOE i el PP" en el qual, "com en totes les guerres, no moren els generals sinó els soldats".

L’Audiència Provincial de Madrid jutjal’exdirector de Seguretat de la Comunitat de Madrid Sergio Gamón, l’exsotsdirector Miguel Castaño, tres guàrdies civils i un tècnic de l’administració regional, acusats del delicte de malversació pel PSOE i per la Comunitat de Madrid.

Enrique Molina, advocat de Gamón i Castaño, ha demanatl’absolució de tots dos per la nul·litat de la prova obtinguda en aquest procediment i perquè no s’ha acreditat l’espionatge.

Els lletrats dels guàrdies civils i del tècnic han sol·licitatl’anul·lació del procediment i la dissolució del jurat perquè es dicti una sentència absolutòria sense necessitat de veredicte per la nul·litat de la proves, arran de les noves revelacions de l’excomissari de policia Jaime Barrado, i també que s’obri una investigació per depurar responsabilitats.

Jaime Barrado va denunciar en la seva declaració com a testimoni "les condicions" que va patir per investigar "més amunt", així com "irregularitats" dels llavors responsable de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, José Luis Olivera, i fiscal en cap de Madrid, Manuel Moix.

Benefici dels partits

Ramón González Bosch, defensor de dos dels guàrdies civils que suposadament van realitzar els seguiments i del tècnic que presumptament va redactar els informes d’aquests mateixos seguiments, ha estimat que aquest procediment "només beneficia el PP i el PSOE", que segons el seu parer no han fet res per aclarir els fets.

"En les guerres no moren els generals sinó els soldats i en aquest judici els generals no hi són ni se’ls espera", amb referència als alts càrrecs polítics, ha comentat el lletrat. I ha reblat: "Aquest és un judici polític entre el PSOE i el PP en el qual les proves són il·legals".

Notícies relacionades

El PSOE ha demanat penes d’entre dos i quatre anys de presó per als sis acusats i la Comunitat de Madrid multes d’entre 1.800 i 18.000 euros per delicte de malversació de fons públics per destinar-los a finalitats diferents a la seva funció.

Per la seva part, la fiscal ha sol·licitat l’absolució dels sis acusats al considerar que "no hi ha cap prova que acrediti ni la malversació ni aquests seguiments".