Cas espies de Madrid

Esperanza Aguirre nega saber res de l'espionatge als seus companys

Un error de citació impedeix que Ignacio González i Aguirre es creuin avui al tribunal

undefined46923138 190211120108

undefined46923138 190211120108 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha negat davant del tribunal que jutja el cas de l’espionatge a polítics a la Comunitat de Madrid que sabés res sobre els seguiments als quals, suposadament i el 2008, estaven sent sotmesos els seus companys de partit Manuel Cobo, llavors vicealcalde de Madrid, i Alfredo Prada, llavors vicepresident segon del govern madrileny.

En una breu compareixença, de 20 minuts, i contestant amb frases curtes quan no amb monosíl·labs, Esperanza Aguirre ha dit que ni tan sols Prada, "que era el més aguirrista entre els aguirristes", el va avisar de sentir-se seguit per espies. Tampoc, segons el seu testimoni i a preguntes de l’advocat Ramón González Bosch, Cobo es va queixar d’aquests seguiments.

La compareixença d’Aguirre en qualitat de testimoni no ha aportat cap informació al tribunal de la Secció 5a de l’Audiència Provincial de Madrid. Aguirre ha negat també que conegués que s’estiguessin utilitzant fons i mitjans de propietat pública per als suposats seguiments.

Ha sigut una jornada erma a l’Audiència madrilenya, ja que, a més d’aquesta declaració nul·la en dades, no s’ha produït la compareixença d’Ignacio González, exvicepresident de la Comunitat de Madrid, en principi prevista per avui. La jutge que presideix el tribunal, Pau Rodó, expressava la seva contrarietat avisant fins i tot a recórrer a la policia perquè busquessin González si no es presentava.

jueza-caso-espas-enfadada-ignacio-gonzlez / periodico

Però ha sigut un error de citació. En realitat, Ignacio González està citat per a aquest dimarts 12. Tenia una citació anterior per a l’11 de gener que hauria produït l’equivocació a la sala. No hi ha hagut, doncs, encreuament entre Aguirre i qui va ser la seva mà dreta durant 20 anys, que no mantenen contacte des de fa més de 20 mesos. Aguirre ha evitat a més la passejada mediàtica de la triple escala d’entrada a l’Audiència Provincial anant-hi a les 8.45, dues hores abans de la seva cita.

Notícies relacionades

Aquest dimarts compareix González, el polític assenyalat per dos dels acusats com la persona que va instigar els seguiments a Prada, Cobo i, també, a Cristina Cifuentes. En la Comissió d’Investigació que es va reunir a l’Assemblea de Madrid, González va afirmar que les vigilàncies eren "absolutament falses" i va desafiar Cobo, exvicealcalde de Madrid, a presentar proves per reforçar la seva denúncia.

Divendres passat ja van testificar en la vista oral Alfredo Prada i Francisco Granados, que va negar haver rebut queixes de dos acusats sobre les suposades ordres il·legals que els va donar l’exdirector de Seguretat de la Comunitat de Madrid, Sergio Gamón, per fer els seguiments a determinats polítics del PP.