80è aniversari del final de la Guerra Civil

El Govern i el PSOE homenatgen aquest dimarts al Senat els exiliats pel franquisme

L'acte té lloc a poques setmanes que entri a la Cambra Alta el nou senador de Vox

undefined42030254 madrid 12 02 2018  secretario general del psoe  pedro s nche180223125357

undefined42030254 madrid 12 02 2018 secretario general del psoe pedro s nche180223125357 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Grup Parlamentari Socialista del Senat i l’Executiva Federal del PSOE celebraran aquest dimarts a la Cambra Alta un acte d’homenatge  a les persones que es van haver d’exiliar d’Espanya pel franquisme. Hi assistiran la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo

Segons assenyalen fonts socialistes, durant l’acte prendran la paraula tant el portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Senat, Ander Gil, com la presidenta del PSOE, Cristina Narbona i la portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra. Està previst que hi acudeixin exiliats, familiars i associacions de víctimes del franquisme. 

De fet, hi haurà intervencions de la coordinadorad’Associacions d’Exiliats, Elsa Osaba; de la representant d’AMICAL-Mathausen, Concepción Díaz Berzosa, i de la representant d’Archivo, Guerra i Exili (AGE), Amparo Sánchez Monroy. També comptarà amb la presència de l’historiador Nicolás Sánchez-Albornoz. 

80è aniversari

Durant l’homenatge, que començarà a les 12 hores, el director general de Memòria Històrica, Fernando Martínez, desgranarà les accions que té previstes el Govern de Pedro Sánchez per commemorar el 80è aniversari de l’exili, i es dirigirà també als assistents la secretària federal de Majors del PSOE, María Jesús Castro. 

Notícies relacionades

L’acte se celebra després de la irrupció de Vox a les institucions, a l’obtenir dotze escons al Parlament andalús, i quan en poques setmanes entrarà a l’Hemicicle de la Cambra un senador autonòmic de la formació d’Abascal. Es pot recordar que aquesta formació defensa en el seu programa la supressió de la Llei de Memòria Històrica

Aquest acte d’homenatge als exiliats pel franquisme arriba, a més, quan es compleixen 80 anys del final de la Guerra Civil i del començament de la dictadura de Francisco Franco. Segons va assenyalar Gil en la presentació de l’acte, és el moment d’homenatjar "els espanyols i espanyoles que es van enfrontar al feixisme i van ser derrotats".