A Twitter

El Suprem avala la llibertat d'expressió de Rivera en defensa de fills de guàrdies civils de Catalunya

Rebutja una querella que l'acusava d'incitació a l'odi per un tuit amb un reportatge que assenyalava professors

GRAF6936  MADRID  ESPANA   15 10 2018 - El lider de Ciudadanos Albert Rivera  durante la rueda de prensa tras la reunion del Comite Ejecutivo de Ciudadanos -EFE Juan Carlos Hidalgo

GRAF6936 MADRID ESPANA 15 10 2018 - El lider de Ciudadanos Albert Rivera durante la rueda de prensa tras la reunion del Comite Ejecutivo de Ciudadanos -EFE Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha rebutjat la querella presentada per un ex mosso d’esquadra contra el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per delicte d’odi, a l’entendre que "de cap manera pot ser qualificat de delictiu" el tuit que el polític va publicar en relació amb mestres catalans que denunciava que havien "assenyalat públicament" fills de guàrdies civils a Catalunya.

La inadmissió de la querella, que va comptar amb el vistiplau de la fiscalia de l’alt tribunal, es basa que el tuit de Rivera és "una simple manifestació del dret fonamental" a la llibertat d’expressió i "en conseqüència es justifica pel valor predominant de la llibertat d’expressió", per això "no són fets constitutius indiciàriament de cap il·lícit penal".

Segons el Suprem, la querella es basava en un "simple comentari a Twitter fent-se ressò d’una notícia periodística del diari 'El Mundo' titulada 'Els nou mestres catalans de la infàmia', de la qual Rivera deia: 'Els mestres separatistes que van assenyalar públicament fills de la Guàrdia Civil a Catalunya. La fiscalia els investiga per delictes d’odi però el Govern d’Espanya diu que no els obrirà expedient. Amb covardia mai es venç el nacionalisme".

Un polític en un assumpte de rellevància 

Notícies relacionades

El Suprem té, a més, en compte que Rivera és un representant polític que exercita el dret a la llibertat d’expressió recollit a l’article 20 de la Constitució "referit a un assumpte d’importància i actualitat".

Afegeix que el contingut del missatge "no revela cap caràcter agressiu en les seves expressions ni s’hi constata odi al referir-se a expressions molt genèriques no incardinades en el tipus penal" al·ludit en la querella, per això "no mereixen cap retret penal".