Sessió de control al Govern

Albert Rivera: "El 155 és llibertat"

El líder de Ciutadans insisteix a Sánchez que activi l'article constitucional per "protegir" els catalans

org jlr06702

org jlr06702 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha insistit aquest dimecres al president del Govern, Pedro Sánchez, que activi ja l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, ja que el seu deure és "protegir" els ciutadans, i li ha exigit convocar eleccions generals perquè l’Executiu no hagi de dependre de partits independentistes i nacionalistes.

En el ple del Congrés dels Diputats sobre Catalunya, el líder de Cs ha acusat Sánchez d’aliar-se amb "els que volen liquidar Espanya", com ERC, el PDeCAT i Bildu –que van donar suport a la moció de censura a Mariano Rajoy– i ha qualificat aquesta opció d’"error històric".

Quan se celebri el Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre, "vostè aterrarà a Catalunya i en marxarà", però els catalans estan allà cada dia "suportant els seus socis", ha indicat Rivera, que ha denunciat el tall de carreteres per part de manifestants independentistes, l’assetjament de jutges i de polítics unionistes.

Notícies relacionades

"Baixi de l’avió i trepitgi la Catalunya real" per veure "el que patim els catalans constitucionalistes", ha afegit, exhortant-lo a continuació a "protegir" aquests ciutadans no enviant la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a aquesta comunitat, sinó fent un requeriment al president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de l’article 155, perquè faci complir la Constitució.

Així mateix, Rivera ha dit a Sánchez que ha "de convocar eleccions com més aviat millor", perquè la situació actual en aquesta legislatura "no té sortida": "Posi les urnes, no tingui por dels espanyols".