COL·LOQUI

Alejandro Fernández creu que Torra encoratjarà una "insurrecció" després de la sentència de l'1-O

El president del PPC prova de seduir el Círculo Ecuestre erigint-se com l'únic que representa la centredreta

Descarta una aliança amb Manuel Valls per a les municipals i veu els conservadors amb força per mantenir-se al consistori

fcasals45311948 el diputat del ppc alejandro fern ndez al ple del parlament 181003111652

fcasals45311948 el diputat del ppc alejandro fern ndez al ple del parlament 181003111652 / Guillem Roset

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del PPCAlejandro Fernández, ha provat de seduir aquest dimarts els socis del Círculo Ecuestre de Barcelona per recuperar una confiança que es va veure truncada amb la desfeta electoral del 21-D. Lluint dots de bon orador, ha pronunciat un discurs calibrat, oferint-se com a salvaguarda dels seus interessos i com a mur de contenció contra l’"engany" que segons el seu parer ofereixen formacions que insisteixen en el diàleg amb l’independentisme, en al·lusió als socialistes, i altres que veu "socialdemòcrates", ha dit assenyalantCiutadans

Amb aquesta diagnosi, s’ha erigit com l’elegit per "ressuscitar la centredreta" i ha dibuixat l’independentisme com un "populisme de manual", amb "retòrica caudillista" i "vocació insurreccional": "La CUP té quatre diputats però no els en fan falta més perquè han tingut la sort que Carles Puigdemont i Quim Torra facin de cupaires sense tenir el carnet de la CUP i això ha provocat tres anys de paràlisi absoluta", ha conclòs. "Estem vivint una catàstrofe episòdica", ha afegit, i ha advertit que "quan arribi la frustració ja tindran el combustible victimista populista per llançar un nou i ferotge atac". "Ho han intentat assajar sense èxit aquest octubre i ho intentaran després de la sentència", ha alertat, i ha assegurat que no s’asseurà a negociar amb Torra perquè és "impossible": "Diu 'pren això i empassa-t’ho sencer' i no ho penso fer". 

Davant d’això, els ha encoratjat a aixecar la veu per evitar que el "mètode José Luis Rodríguez Zapatero torni". Segons el seu parer, PSC, comuns i ERC proven de "ressuscitar-lo dient que Catalunya és un subjecte polític propi", amb l’afany de "reeditar el tripartit". "Només ens falta que Sánchez surti i digui que acceptarà l’estatut que aprovi el Parlament", ha ironitzat, molt aplaudit. Fernández ha assegurat que el catalanisme moderat es troba en un atzucac, mentre ha blindat la Constitució i ha assenyalat que ha sigut un "autèntic èxit col·lectiu", que les "discrepàncies" amb l’Estatut "no van suposar una ruptura a Catalunya", perquè CDC i el PP van pactar després. "El nacionalisme català es va tornar populista per vèncer el populisme del 15-M", ha etzibat.

Sense aliança amb Manuel Valls

Un assistent no ha deixat passar la "caiguda sense paracaigudes del PP" i li ha retret que el partit "no hagi cregut mai en Catalunya", per introduir la seva pregunta sobre la seva fórmula per presentar-se a les eleccions municipals: "No vull menysprear 400.000 vots per desallotjar el que en aquests moments està a l’ajuntament". Fernández ha descartat una aliança amb Manuel Valls a Barcelona perquè els seus plantejaments no l’acaben de convèncer i "no ha fet una oferta política sobre això". "El projecte per presentar una candidatura pròpia el tenim. Per descomptat passarem del 5% generosament", li ha respost.

Notícies relacionades

Sobre Vox, ha dit que "no li agrada" perquè ofereix una "resposta reactiva als que volen destruir l’Estat de les autonomies a Espanya", una cosa que veu "impossible de liquidar" i ha apostat per "recuperar competències" a favor de la centralització de l’Estat. També ha provat d’arraconar els taronges: "Cs no ho és, és un moviment de reacció i de protesta molt eficaç, i es converteixen en plataforma electoral de miracle. La seva aproximació al món, a la política del dia a dia, revisin les votacions, és de protesta per ser suaus socialdemòcrates. La centredreta a Catalunya només té quatre escons", ha conclòs.

"No recolzin explícitament amb el seu silenci la recuperació del mètode Zapatero. No caiguin en les falses sirenes de diàleg", ha demanat als assistents.