Anar al contingut

Nou president del CGPJ

Rufián, sobre l'elecció de Marchena: un "premi" als que han "reprimit" els independentistes

El diputat d'ERC lamenta l'ascens del jutge que instrueix la causa pel referèndum i la declaració d'independència

El Periódico / Agencias

Rufián, sobre l'elecció de Marchena: un "premi" als que han "reprimit" els independentistes

ZIPI

El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana (ERC) al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, considera que l’elecció de Manuel Marchena com a president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) és un "premi" als que, segons el seu parer, han "reprimit" els independentistes catalans durant el procés sobiranista.

Marchena és el jutge de la sala del Tribunal Suprem que instrueix la causa per l’organització del referèndum de l’1-O i de la posterior declaració unilateral d’independència.

"Marchena és un premi als que han colpejat i han afavorit la repressió al poble de Catalunya", ha respost Rufián, als passadissos de la Cambra baixa, al ser preguntat per l’acord aconseguit pel PP i el PSOE per situar Marchena al capdavant del Suprem i de l’òrgan de govern dels jutges.

El polític català ha advocat per canviar el sistema d’elecció del president i els vocals del Consell del Poder Judicial perquè considera una "vergonya" que els dos partits majoritaris "es reparteixin els jutges al despatx".

Rufián ha dit que té una opinió "bastant negativa" de bona part dels jutges espanyols però, bàsicament, ha apuntat, "perquè acaben treballant per als poders econòmic i polític". "Només els falta la toga amb el logo del PP, del PSOE o dels bancs", ha afegit.